Vergunningen en ontheffingen voor ondernemers

Als ondernemer in Venray moet u in het bezit zijn van de juiste vergunningen. Voorbeelden van vergunningen zijn: omgevingsvergunning, evenementenvergunning, standplaatsvergunning en horecavergunningen. Ook kunt u ontheffing aanvragen voor bijvoorbeeld de drank- en horecawet of voor een centrumbutton.

Bouwen, kappen of slopen

Wilt u iets veranderen aan het pand of de omgeving van uw bedrijf zoals (ver)bouwen, kappen of slopen? Doe de vergunningcheck om erachter te komen of u hier een omgevingsvergunning voor nodig heeft of een melding moet doen. 

Omgevingswet

Wilt u vanaf 2022 een project starten, zoals een uitbreiding van uw bedrijf? Dan heeft u te maken met de Omgevingswet die vermoedelijk ingaat op 1 juli 2023.

 

Horeca en evenementen

Wilt u alcohol schenken, een evenement organiseren of goederen verkopen vanuit een kraam? Vind hieronder de verschillende vergunningen en ontheffingen die van toepassing kunnen zijn.

Blurring

Om aan te (blijven) sluiten bij de manier waarop mensen in deze tijd graag winkelen en uitgaan én om nieuwe (centrum)belevingen te ondersteunen, gedoogt de gemeente Venray sommige blurringactiviteiten. Dit betekent dat u als ondernemer in de gemeente Venray mengvormen van winkel en horeca mag toepassen. De mengvormactiviteit gaat over het verkopen en schenken van alcohol.

Voorbeelden van blurring

  • Een slijterij organiseert een proeverij in de eigen zaak.
  • Een horecazaak verkoopt dressing of wijn.
  • Een kledingwinkel verkoopt alcohol of schenkt ter plekke.
  • Een kapper schenkt een glaasje alcohol.

Aanmelden voor blurring

Wilt u blurring toepassen voor uw onderneming? Dan kunt u zich hier online voor aanmelden via onderstaande button:

Aanmelden voor blurring

Reclame

Wilt u reclame aanbrengen aan of op een bedrijfspand? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.

 

Parkeren en centrumbutton

Als ondernemer in het centrum van Venray kunt u een parkeerabonnement of ontheffing van het voetgangersgebied (centrumbutton) aanvragen.