Internationale werknemers

In de gemeente Venray werken veel internationale werknemers in allerlei sectoren, zoals landbouw en logistiek. Veel van hen wonen ook hier. Als gemeente hebben wij de verantwoordelijkheid om te zorgen voor goede leefomstandigheden van alle mensen die in Venray wonen en werken. Ongeacht afkomst of achtergrond. Daarom hebben we bijvoorbeeld beleid, een speciale app en een meldpunt.

Beleid

De gemeente heeft beleid vastgesteld. Dit om te zorgen voor heldere kaders en een gelijk speelveld voor alle werkgevers, huisvesters en verhuurders die met internationale werknemers te maken hebben. Dit beleid is ook een belangrijk middel om misstanden rondom de huisvesting en leefomstandigheden van internationale werknemers aan te pakken.

Lees het beleid Internationale werknemers op Overheid.nlexterne-link-icoon. Daar is in de linkerkolom onder 'Externe bijlagen' ook het beleidskader te vinden. 

Artikelen weekblad Peel en Maas

Handige informatie voor de werknemer

Internationale werknemers en de Nederlandse taal

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Nederlandse Taal (beter) te leren. Een goed startpunt is de bibliotheek. Vrijwilligers kijken samen naar passende hulp. Hulp vanuit Biblionu is altijd gratis. 

Bibliotheek Biblionu Venray
Merseloseweg 59
5801 CC Venray
(0478) 58 19 70
taalhuis@biblionu.nl

App MYinfoNL

In de app MYinfoNLexterne-link-icoon staat informatie over bijvoorbeeld over wonen, werken, gezondheid, de rechten en Nederlands leren. De informatie is in 12 talen beschikbaar en daarmee een handig hulpmiddel voor internationale werknemers. De app is ook via onderstaande QR-code te bekijken.

Dit is de QR-code waarmee je naar de MYinfoNL app gaat

Meldpunt ongewenst gedrag verhuurder

Verhuurders moeten goed verhuren en zich netjes gedragen. Als zij dat niet doen, kan de (toekomstige) huurder een melding maken. Bijvoorbeeld omdat de verhuurder een te hoge borg of servicekosten vraagt of discrimineert. De melding is gratis. Kijk voor meer informatie op de pagina Melden problemen met verhuurders.

Meer informatie

Bel tijdens openingstijden (0478) 52 33 33 of mail naar gemeente@venray.nl.