Evenementenvergunning of melding

Wilt u een evenement organiseren dat voor het publiek toegankelijk is? Misschien moet u een vergunning aanvragen. Soms is het voldoende om een evenement te melden en heeft u dus geen vergunning nodig.
Beantwoord via onderstaande button een aantal vragen om erachter te komen of u het evenement moet melden of een vergunning aan moet vragen.

Wat u moet weten

  • De gemeente beslist uiteindelijk of uw evenement meldingsplichtig of vergunningsplichtig is.
  • Besloten bijeenkomsten die op of aan de weg worden georganiseerd (bijvoorbeeld een straatfeest) worden ook aangemerkt als evenement.
  • Kijk op het evenementenoverzicht om te zien of de locatie nog beschikbaar is. Of dat er op de gewenste datum al een ander evenement is.
  • Maakt u gebruik van verkeersregelaars? U kunt alleen gecertificeerde verkeersregelaars inzetten. Dit betekent dat de verkeersregelaars met goed gevolg hebben deelgenomen aan de e-learning en beschikken over een aanstellingsbesluit. Geef de namen van de verkeersregelaars door aan de gemeente. Mail ze naar administratieVTH@venray.nl. Vermeld hierbij de naam en de datum van het evenement. Doe dit uiterlijk vier weken vóór het evenement.

    Meer informatie en deelname aan de e-learning vindt u op Verkeersregelaarsexamen.nlexterne-link-icoon.

Aanvragen

Tekeningen toevoegen

Voor het maken van tekeningen kunt u gebruik maken van: www.kaartenbakvenray.nlexterne-link-icoon.

Materialen zoals hekken en afvalbakken regelt u zelf.

Toegang centrum

Is voor uw evenement een vergunning nodig? En moet u buiten de venstertijden binnen de centrumafsluiting zijn? Vraag dan een toegangspas aan. Dit geeft u aan op het aanvraagformulier evenementenvergunning.

Veiligheid en tips

Beleid en regels waar u zich bij het organiseren en ook tijdens uw evenement aan moet houden vindt u terug op onze website evenementenbeleidexterne-link-icoon. Hier vindt u ook tipsexterne-link-icoon over het organiseren en houden van uw evenement.

Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening openbare plaatsen (BGBOP)

Kijk voor alle basisregels over brandveiligheid in het Besluit BGBOPexterne-link-icoon. Heeft u geen evenementenvergunning of evenementenmelding nodig? Dan is er soms wel een melding BGBOPexterne-link-icoon nodig.

Veiligheidsplan

Voor evenementen met een middelmatig of hoog risico bent u verplicht een veiligheidsplan op te stellen. Dit is een plan van en voor u als organisatie voor de veiligheid van uw evenement in de brede zin. U kunt hiervoor onderstaand format gebruiken. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de Front Office VTH via (0478) 52 33 33.

Kosten

De evenementenmelding is gratis. Voor de evenementenvergunning betaalt u kosten, afhankelijk van het risico. Heeft u nog andere ontheffingen of vergunningen nodig? Zoals een ontheffing Drank- en Horecawet? Hiervoor betaalt u ook kosten. 

Soort evenementenvergunningBedrag
Evenement met een laag risico€ 136,90
Evenement met een middelmatig risico€ 272,60
Evenement met een groot risico€ 408,80

Contact

Heeft u nog vragen? Neem tijdens werkdagen contact op met een medewerker Front Office VTH. Het telefoonnummer is: (0478) 52 33 33 of mail naar gemeente@venray.nl.