Evenementenvergunning of melding

Wilt u een evenement organiseren dat voor het publiek toegankelijk is? Misschien moet u een vergunning aanvragen. Soms is het voldoende om een evenement te melden en heeft u dus geen vergunning nodig.
Beantwoord via onderstaande button een aantal vragen om erachter te komen of u het evenement moet melden of een vergunning aan moet vragen.

Wat u moet weten

  • De gemeente beslist uiteindelijk of uw evenement meldingsplichtig of vergunningsplichtig is.
  • Besloten bijeenkomsten die op of aan de weg worden georganiseerd (bijvoorbeeld een straatfeest) worden ook aangemerkt als evenement.
  • Kijk op het evenementenoverzicht om te zien of de locatie nog beschikbaar is. Of dat er op de gewenste datum al een ander evenement is.
  • Maakt u gebruik van verkeersregelaars? U kunt alleen gecertificeerde verkeersregelaars inzetten. Dit betekent dat de verkeersregelaars met goed gevolg hebben deelgenomen aan de e-learning en beschikken over een aanstellingsbesluit. Geef de namen van de verkeersregelaars door aan de gemeente. Mail ze naar administratieVTH@venray.nl. Vermeld hierbij de naam en de datum van het evenement. Doe dit uiterlijk vier weken vóór het evenement.

    Meer informatie en deelname aan de e-learning vindt u op Verkeersregelaarsexamen.nl.

Aanvragen

  • Formulier evenementenmelding: doe de aanvraag minimaal vier weken van tevoren. 
  • Formulier evenementenvergunning: doe de aanvraag minimaal twaalf weken van tevoren. Bij evenementen met een groter risico zijn de termijnen langer, tot 25 weken. Kijk in ons evenementenbeleid voor de juiste termijnen. U moet bij de aanvraag van de vergunning ook een aantal bijlagen toevoegen. Lukt dit niet via het formulier omdat ze te groot zijn? Verstuur ze dan via grote bestanden.

Tekeningen toevoegen

Voor het maken van tekeningen kunt u gebruik maken van: www.kaartenbakvenray.nl.

Materialen zoals hekken en afvalbakken regelt u zelf.

Toegang centrum

Is voor uw evenement een vergunning nodig? En moet u buiten de venstertijden binnen de centrumafsluiting zijn? Vraag dan een toegangspas aan. Dit geeft u aan op het aanvraagformulier evenementenvergunning.

Veiligheid en tips

Beleid en regels waar u zich bij het organiseren en ook tijdens uw evenement aan moet houden vindt u terug op onze website evenementenbeleid. Hier vindt u ook tips over het organiseren en houden van uw evenement.

Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening openbare plaatsen (BGBOP)

Kijk voor alle basisregels over brandveiligheid in het Besluit BGBOP. Heeft u geen evenementenvergunning of evenementenmelding nodig? Dan is er soms wel een melding BGBOP nodig.

Veiligheidsplan

Voor evenementen met een middelmatig of hoog risico bent u verplicht een veiligheidsplan op te stellen. Dit is een plan van en voor u als organisatie voor de veiligheid van uw evenement in de brede zin. U kunt hiervoor onderstaand format gebruiken. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de Front Office VTH via (0478) 52 33 33.

Kosten

De evenementenmelding is gratis. Voor de evenementenvergunning betaalt u kosten, afhankelijk van het risico. Heeft u nog andere ontheffingen of vergunningen nodig? Zoals een ontheffing Drank- en Horecawet? Hiervoor betaalt u ook kosten. 

 
Soort evenementenvergunning Bedrag
Evenement met een laag risico € 131,10
Evenement met een middelmatig risico € 262,40
Evenement met een groot risico € 393,50

Contact

Heeft u nog vragen? Neem tijdens werkdagen contact op met een medewerker Front Office VTH. Het telefoonnummer is: (0478) 52 33 33 of mail naar gemeente@venray.nl.