Evenementenvergunning of melding

Aanvragen

Moet u uw evenement melden of toch een vergunning aanvragen? Door het beantwoorden van een aantal vragen komt u bij het juiste aanvraagformulier uit.

Vergunning of melding?

U kunt ook hieronder rechtstreeks op het juiste formulier klikken. De gemeente beslist uiteindelijk of uw evenement meldingsplichtig of vergunningsplichtig is. Besloten bijeenkomsten die op of aan de weg worden georganiseerd (bijvoorbeeld een straatfeest) worden ook aangemerkt als evenement.

  • Formulier evenementenmelding: doe de aanvraag minimaal 4 weken van tevoren. 
  • Formulier evenementenvergunning: doe de aanvraag minimaal 12 weken van tevoren. Bij evenementen met een groter risico zijn de termijnen langer, tot 25 weken. Kijk in ons evenementenbeleid voor de juiste termijnen. U moet bij de aanvraag van de vergunning ook een aantal bijlagen toevoegen. Lukt dit niet via het formulier omdat ze te groot zijn? Verstuur ze dan via grote bestanden.

Tekeningen toevoegen

Voor het maken van tekeningen kunt u gebruik maken van:

Materialen zoals hekken en afvalbakken regelt u zelf.

Toegang centrum

Is voor uw evenement een vergunning nodig? En moet u buiten de venstertijden binnen de centrumafsluiting zijn? Vraag dan een toegangspas aan. Dit geeft u aan op het aanvraagformulier evenementenvergunning.

Vaststellen datum

Kijk op het evenementenoverzicht om te zien of de locatie nog beschikbaar is. Of dat er op de gewenste datum al een ander evenement is.

Kosten

De evenementenmelding is gratis. Voor de evenementenvergunning betaalt u kosten afhankelijk van het risico. Heeft u nog andere ontheffingen of vergunningen nodig? Zoals een ontheffing Drank- en Horecawet? Hiervoor betaalt u ook kosten. 

 
Soort evenementenvergunning Bedrag
Evenement met een laag risico € 128,20
Evenement met een middelmatig risico € 256,50
Evenement met een groot risico € 384,70

Verkeersregelaars

Maakt u gebruik van verkeersregelaars? U kunt alleen gecertificeerde verkeersregelaars inzetten. Dit betekent dat de verkeersregelaars met goed gevolg hebben deelgenomen aan de e-learning en beschikken over een aanstellingsbesluit. Geef de namen van de verkeersregelaars door bij de gemeente. Mail ze naar administratieVTH@venray.nl. Vermeld hierbij de naam en de datum van het evenement. Doe dit uiterlijk 4 weken voor het evenement.

Meer informatie en deelname aan de e-learning vindt u op Verkeersregelaarsexamen.nl.

Veiligheid en tips

Beleid en regels waar u zich bij het organiseren en ook tijdens uw evenement aan moet houden vindt u terug op onze website evenementenbeleid. Hier vindt u ook tips over het organiseren en houden van uw evenement.

Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening openbare plaatsen (BGBOP)

Kijk voor alle basisregels over brandveiligheid in het Besluit BGBOP. Heeft u geen evenementenvergunning of evenementenmelding nodig? Dan is er soms wel een melding BGBOP nodig.

Veiligheidsplan

Voor evenementen met een middelmatig of hoog risico bent u verplicht een veiligheidsplan op te stellen. Dit is een plan van en voor u als organisatie voor de veiligheid van uw evenement in de brede zin. U kunt hiervoor onderstaand format gebruiken. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de Front Office VTH via (0478) 52 33 33.

pdf Format Veiligheidsplan (PDF, 842.24 KB)

Contact

Heeft u nog vragen? Neem tijdens werkdagen contact op met een medewerker Front Office VTH. Het telefoonnummer is: (0478) 52 33 33 of mail naar gemeente@venray.nl.