Verbeteren leefbaarheid Henseniuskwartier

Henseniuskwartier is de naam van het project waarin het gebied Langstraat/Paterslaan/Henseniusstraat in het centrum van Venray is gelegen en de directe omgeving hiervan. Sinds enkele jaren overlegt de gemeente met ondernemers en inwoners uit dit gebied over maatregelen om de leefbaarheid en de veiligheid in dit gebied te verbeteren.

Project Henseniuskwartier

De gemeenteraad heeft eind juni 2019 ingestemd met een verkenning. De gemeente overlegt nu met een begeleidingsgroep die bestaat uit inwoners en ondernemers. We willen komen tot een totaalpakket van maatregelen op het gebied van verkeer, openbare orde en veiligheid, wonen en openbare ruimte.

Onderzoek en voorstel

Eind 2021 kregen bewoners en ondernemers in het gebied de gelegenheid om hun mening te geven over mogelijke maatregelen. Onder het kopje 'Onderzoeksresultaten' kunt u het onderzoeksrapport terugvinden.

Hieronder kunt u het raadsvoorstel terugvinden. De gemeenteraad heeft in februari 2022 ingestemd met het voorstel. 

Vragen

Heeft u vragen over dit project? Stuur een e-mail naar Germy Thielen van de gemeente Venray.

Nieuwsbrief

We versturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en informatie over het project Henseniuskwartier. De nieuwsbrief wordt per mail verzonden. Geïnteresseerd? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.