Venray Bespaart

Gemeente Venray heeft voor dit jaar subsidie gekregen van het Rijk om verschillende acties te organiseren om het energieverbruik van inwoners met een eigen woning of huurhuis te verlagen.

Wat doen we allemaal?

1. Duurzaam Bouwloket – uw besparingsadviseur

In opdracht van de gemeenten helpt Duurzaam Bouwloketexterne-link-icoon u als woningeigenaar met gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en eventueel aardgasvrij maken van hun woning.
De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen en daar wil Duurzaam Bouwloket zo goed mogelijk bij ondersteunen. Op korte termijn kunt u al maatregelen nemen om het aardgasverbruik te verminderen en zo de energierekening te verlagen. Een digitaal hulpmiddel daarbij is het stappenplan van Duurzaam Bouwloket.

Wat vindt u op het Duurzaam Bouwloket?

  • Gratis helpdesk: vraag hulp van bouwkundige adviseurs.
  • Online stappenplan voor uw woning: advies op maat.
  • Energiebesparende maatregelen: goede voorbeelden van eenvoudig te nemen maatregelen.
  • Subsidies en financieringsregelingen: vul uw postcode en huisnummer in en zie in één oogopslag welke regelingen beschikbaar zijn.

Gratis helpdesk

Stel uw vraag aan bouwkundig adviseurs via:

Beschikbaar op werkdagen van 09.00 – 17:30 uur.

2. Plus-je-huis

Ook Volta Limburg helpt u besparen op uw energiekosten. Een adviseur kijkt samen met u naar de maatregelen die u kunt treffen om uw huis energiezuiniger te maken en wat u daarmee kunt besparen op uw maandlasten. 

3. Subsidie energiebesparende maatregelen

Heeft u eerder energietoeslag gehad, dan is er ook een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van energiebesparende artikelen of voor het vervangen van witgoed. De groep huishoudens die daar gebruik van kan maken, heeft daar een brief over gehad.

4. Energiecoaches

In Venray zijn 10 vrijwillige energiecoaches aan de slag. Zij komen op huisbezoek bij inwoners die graag willen besparen op hun energierekening.

De energiecoaches beginnen zo’n huisbezoek met het bekijken van het energieverbruik. Daarna maken ze een rondje door de woning om te kijken wat er beter zou kunnen. Met kleine veranderingen valt vaak al veel te bereiken. Eén graad lager stoken bijvoorbeeld levert 7% gasbesparing op.

Aan het eind van het bezoek heeft u een goed beeld wat u zelf kunt doen om energie te besparen.  Dat kan zijn door kleine aanpassingen, maar ook door een verandering van gewoonten.  

Interesse in een bespaaradvies?

Vraag een huisbezoek aan via energiebesparing@venray.nl. Vermeld uw naam en adresgegevens en vergeet niet uw telefoonnummer. U kunt ook bellen met de helpdesk via 088 – 004 63 88.  

Energieconsulent Dennis op het Veld

Dennis op het Veld is de energieconsulent voor inwoners, ondernemers, sportverenigingen en instellingen binnen gemeente Venray. Ook verzorgt hij op aanvraag infosessies over energiebesparing voor wijkverenigingen en dorpsraden.

U kunt bij hem terecht met vragen, bijvoorbeeld over:

  • besparen op energiekosten en duurzaam wonen (woningisolatie, HR-glas, warmtepompen, zonneboilers, elektrisch koken)
  • de ISDE rijkssubsidie voor isolatie, HR-glas, warmtepompen en zonneboilers voor woningeigenaren
  • energielabels voor woningen
  • acties die de gemeente organiseert, zoals Venray Bespaart
  • energiebesparing voor bedrijven
  • het energiezuiniger maken van sport- en wijkaccommodaties en het zelf opwekken van groene stroom en zonnepanelen

Vragen?

Neem dan contact op met Dennis op het Veld. Via dennis.op.het.veld@venray.nl of 06 – 41 77 74 15. Hij helpt u graag verder!