Subsidies en leningen

Bent u plannen aan het maken voor verduurzaming van uw woning en nieuwsgierig of u in aanmerking komt voor een subsidie of lening? Begin bij het Duurzaam Bouwloket of kijk eens op onderstaande pagina’s.

Energiesubsidiewijzer geeft een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van een woning. Ook vindt u er subsidies voor asbestsanering en klimaatsubsidies voor opvang van regenwater.

De provincie Limburg stimuleert inwoners om hun huis duurzaam te maken. U kunt een lening aanvragen om maatregelen te treffen voor energiebesparing, duurzame energieopwekking en het verbeteren van de levensloopbestendigheid van uw woning.

Algemene informatie over energie besparen en energie opwekken.

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten? De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. De regeling sluit op 31 december 2023.