Schulddienstverlening

Wat u moet weten

Heeft u schulden? Of dreigt u schulden te krijgen? Schulddienstverlening van de gemeente kan u helpen.

Gratis spreekuur 'Hulp bij financiën'

Elke maandag tussen 16:00 uur en 19:00 uur en elke donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur kunt u terecht als u hulp, tips of advies wilt. Dit kan alleen op afspraak. Meer informatie kunt u lezen op onze pagina Hulp bij financiën.  

Cursus omgaan met geld

Een aantal keer per jaar geeft een budgetcoach van de gemeente uitleg over het op orde krijgen van uw administratie en budget. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten in de avond. PLIV en de Thuisadministratie van Synthese zijn aanwezig. Zij kunnen helpen bij het ordenen van uw thuisadministratie, het maken van een begroting of het aanvragen van regelingen. Neem contact op met het Schakelplein via (0478) 52 33 33 en kies in het menu voor 1 om u aan te melden.

Schulddienstverlening aanvragen

Tijdens het inloopspreekuur kunt u informatie krijgen over de mogelijkheden en een afspraak maken voor een intakegesprek. U kunt ook telefonisch contact opnemen via (0478) 52 33 33. Tijdens het intakegesprek krijgt u informatie over de mogelijkheden, voorwaarden, rechten en plichten en u maakt uw persoonlijke dossier. In dit gesprek kijken we samen met u naar:

  • Uw persoonlijke situatie
  • Uw inkomen
  • Uw schulden
  • Of u in staat bent om uw financiële situatie te verbeteren
  • Of u voldoende gemotiveerd bent

Vroegsignalering

Samen met Synthese biedt het Team Schulddienstverlening van de gemeente Venray hulp aan mensen met geldproblemen, óók als ze daar niet specifiek om gevraagd hebben. Vroegsignalering noemen we dat. Hiervoor geven woningcorporaties, energie- en waterleveranciers en zorgverzekeraars betalingsachterstanden elke maand aan ons door zodat wij u hulp kunnen aanbieden. In dat geval nemen wij contact met u op.   

Geen dossier en toestemmingsformulier

Als u geen hulp wilt is dat geen probleem. We doen niets met uw gegevens en maken geen dossier aan. Bij een huisbezoek wordt u gevraagd een toestemmingsformulier te ondertekenen. Alleen met u toestemming mogen wij bepaalde (persoons)gegevens verstrekken. Meer informatie hierover vindt u in ons privacy-beleid.

Contact

Vragen over of schulddienstverlening aanvragen?

Stuur een e-mail naar schulddienstverlening@venray.nl of bel met het Schakelplein. Telefoon (0478) 52 33 33. Kies in het keuzemenu voor 1.

Vragen over vroegsignalering?

Stuur een e-mail naar schulddienstverlening@venray.nl of bel naar (0478) 52 30 00.

Kosten

U hoeft niets te betalen voor Schulddienstverlening.