Schulddienstverlening

Heeft u een flinke terugval in uw inkomsten? Heeft u meer kosten dan inkomsten? Heeft u schulden? Wilt u hulp om uw financiële situatie te verbeteren? Schulddienstverlening kijkt samen met u naar mogelijke oplossingen voor uw financiële situatie. Deze hulp is gratis.

Wat u moet weten

Heeft u schulden? Heeft u moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Schulddienstverlening van de gemeente kan u helpen.

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Voor gratis hulp, tips of advies kunt u terecht bij onze spreekuren ‘Hulp bij financiën’. Elke maandag tussen 16:00 en 19:00 uur en elke dinsdag tussen 09:00 en 12:00 uur is er een spreekuur in het gemeentehuis. Let wel: dit is alleen op afspraak. Er zijn ook inloopspreekuren op verschillende locaties in onze gemeente. Kijk voor meer informatie op de pagina Hulp bij financiën.  

Wat doet Schulddienstverlening?

Ondersteuning bieden in financieel uitdagende situaties, dat is het hoofddoel van Schulddienstverlening. We kijken samen naar uw financiële situatie en bespreken de mogelijkheden om deze te verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld door:   

  • informatie en advies;
  • budgetbeheer;
  • budgetcoaching;
  • het nemen van betalingsregelingen;
  • schuldregelen via bijvoorbeeld een schuldbemiddeling of saneringskrediet.

Samen kijken we naar de ondersteuning die het beste bij uw situatie past. Dit kan betekenen dat we een van onze partners inschakelen, bijvoorbeeld de Thuisadministratie. Maar dat gebeurt uiteraard altijd in overleg met u. 

Schulddienstverlening aanvragen

Bij de (inloop)spreekuren kunt u terecht met al uw financiële vragen en voor informatie. Indien nodig wordt er met u een kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden voor ondersteuning aan de hand van:

  • uw persoonlijke situatie;
  • uw inkomen;
  • uw schulden;
  • of u in staat bent om uw financiële situatie te verbeteren;
  • of u gemotiveerd bent om uw situatie te verbeteren.

U kunt ook rechtstreeks een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch via (0478) 52 33 33, kies 1.

Vroegsignalering

Voorkomen is beter dan genezen, ook in het geval van geldproblemen. We bieden daarom ook hulp aan mensen als ze daar niet speciaal om gevraagd hebben. Vroegsignalering noemen we dat. Hiervoor geven woningcorporaties, energie- en waterleveranciers en zorgverzekeraars betalingsachterstanden elke maand aan ons door, zodat wij u ondersteuning kunnen aanbieden.

Wij nemen contact met u op

Als wij uw naam hebben doorgekregen, neemt team Schulddienstverlening van de gemeente en/of Synthese contact met u op. Dit kan via een vouwkaart of een brief, een telefoongesprek of via een huisbezoek. Bij een huisbezoek bellen we aan. Is er niemand thuis dan ontvangt u een niet-thuiskaart of vouwkaart in de brievenbus. Ons doel is om u te ondersteunen bij het ontdekken en oplossen van eventuele problemen. Misschien is er nu geen hulp nodig, maar later wel. Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Geen dossier en toestemmingsformulier

Als u geen hulp wilt, is dat geen probleem. We doen niets met uw gegevens en maken geen dossier aan. Bij een huisbezoek wordt u gevraagd een toestemmingsformulier te ondertekenen. Alleen met uw toestemming mogen wij bepaalde (persoons)gegevens aan woningcorporaties, energie- en waterleveranciers en/of zorgverzekeraars doorgeven. Dit doen wij om aan te geven dat u hulp wenst. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens leest u in ons privacybeleid.

Contact

Vragen over of schulddienstverlening aanvragen?

Stuur een e-mail naar schulddienstverlening@venray.nl of bel met het Schakelplein: telefoon (0478) 52 33 33, kies 1. 

Vragen over vroegsignalering?

Stuur een e-mail naar schulddienstverlening@venray.nl of bel met het Schakelplein: telefoon (0478) 52 33 33, kies 1. 

Vragen over schulddienstverlening aan ondernemers?

Kijk op de webpagina voor meer informatie. Direct contact? Stuur een e-mail naar bbz@venray.nl of bel met het Schakelplein: telefoon (0478) 52 33 33, kies 1.

Geen kosten

Schulddienstverlening is gratis, u hoeft dus niets te betalen.