Hulp bij financiën

Wat u moet weten

In verband met het coronavirus vervalt het inloopspreekuur op maandag tot en met 6 april. Heeft u op dit moment een financiële vraag of zorg? Bel met het Schakelplein van de gemeente, telefoon (0478) 52 33 33. Kies in het menu voor 1.

 • Elke maandag is er tussen 16:00 uur en 19:00 uur een inloopspreekuur 'Hulp bij financiën' op het gemeentehuis.
 • Iedereen die hulp, tips of advies wil kan binnenlopen. Of wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld het aanvragen van (gemeentelijke) minimaregelingen, over hoe u slimmer met geld om kunt gaan wanneer er een inkomen wegvalt of over het aanvragen van toeslagen van de belastingdienst.
 • Het is handig als u papieren die van belang zijn meeneemt.
 • Voor het invullen van formulieren kunt u contact opnemen met het PLIV. Voor ondersteuning bij het ordenen van uw thuisadministratie, het maken van een begroting en het voorkomen van schulden kunt contact opnemen met de Thuisadministratie van Synthese.

Vrij inloopspreekuur

U hoeft geen afspraak te maken voor het gratis inloopspreekuur. U kunt vrij binnenlopen.

Inloopspreekuur op locatie

Naast het gratis inloopspreekuur op het gemeentehuis bent u vanaf 1 januari 2020 van harte welkom tijdens de inloopspreekuren op locatie voor een individueel gesprek en advies over uw financiën. Aanmelden is niet nodig. De gesprekken zijn één op één en strikt vertrouwelijk. U kunt terecht op de volgende locaties:

 • Wijkteam Landweert
  Adres: Wijkgebouw ’t Stekske, Kruidenlaan 161, 5803 BV Venray
  U kunt hier terecht van 14:00 tot 17:00 uur op 8 april, 20 mei en 17 juni.
   
 • Stichting Ik Begin
  Adres: Julianasingel 67, 5802 AT Venray
  U kunt hier terecht van 10:00 tot 12:00 uur op 9 april, 28 mei en 25 juni.

De inloopspreekuren op locatie is een proef. Na zes maanden volgt een evaluatie. Aan de hand daarvan wordt de voortgang bepaald.

Contact

Heeft u vragen? Bel met het Schakelplein van de gemeente, telefoon (0478) 52 33 33. Kies in het menu voor 1.