Hulp bij financiën

Wat u moet weten

  • Elke maandag tussen 16.00 uur en 19.00 uur en elke donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur is er een spreekuur 'Hulp bij financiën' op het gemeentehuis.
  • Dit spreekuur is alleen op afspraak te bezoeken.
  • Iedereen die hulp, tips of advies wil kan hiervoor terecht. Bijvoorbeeld wanneer u vragen heeft over het aanvragen van (gemeentelijke) minimaregelingen. Of over hoe u slimmer met geld om kunt gaan wanneer er een inkomen wegvalt. Of wanneer u vragen heeft over het aanvragen van toeslagen van de belastingdienst.
  • Het is handig als u papieren die van belang zijn meeneemt.
  • Voor het invullen van formulieren kunt u contact opnemen met het PLIV. Voor ondersteuning bij het ordenen van uw thuisadministratie, het maken van een begroting en het voorkomen van schulden kunt contact opnemen met de Thuisadministratie van Synthese.

Spreekuren op locatie

Regelmatig zijn er ook spreekuren op verschillende locaties in onze gemeente. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. De overige bovenstaande informatie blijft gelden. Hier alle locaties:

  • MFC Brukske, Kiosk 5, 5802 NP Venray

Hier vindt u ons elke tweede maandag van de maand van 18.00 tot 20.00 uur.

  • Stichting Ik Begin, Julianasingel 67, 5802 AT Venray

Hier vindt u ons elke eerste donderdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Grip op uw geld

Naast de spreekuren, kunt u ook online hulp krijgen via de test van Geldfit. Bent u benieuwd naar passende ondersteuning voor uw situatie? Kijk op www.geldfit.nl of bel met (0800) 8115 en doe de test. U ontvangt een persoonlijk advies over eventueel te nemen vervolgstappen.

Contact

Heeft u vragen? Bel met het Schakelplein van de gemeente, via (0478) 52 33 33. Kies in het menu voor 1.