Hulp bij financiën

Heeft u vragen over uw financiën of administratie? Vermoedt u op korte termijn problemen in uw inkomsten en uitgaven? Soms kan het financieel even tegenzitten. Om problemen te voorkomen, kunt u in een vroeg stadium gratis hulp, tips en advies krijgen.

Wat u moet weten

  • Elke maandag tussen 16.00 uur en 19.00 uur en elke donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur is er een spreekuur 'Hulp bij financiën' op het gemeentehuis.
  • Dit spreekuur is alleen op afspraak te bezoeken.
  • Iedereen die hulp, tips of advies wil kan hiervoor terecht. Bijvoorbeeld wanneer u vragen heeft over het aanvragen van (gemeentelijke) minimaregelingen. Of over hoe u slimmer met geld om kunt gaan wanneer er een inkomen wegvalt. Of wanneer u vragen heeft over het aanvragen van toeslagen van de belastingdienst.
  • Het is handig als u papieren die van belang zijn meeneemt.
  • Voor het invullen van formulieren kunt u contact opnemen met het PLIV. Voor ondersteuning bij het ordenen van uw thuisadministratie, het maken van een begroting en het voorkomen van schulden kunt contact opnemen met de Thuisadministratie van Synthese.

Spreekuren op locatie

Regelmatig zijn er ook spreekuren op verschillende locaties in onze gemeente. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. De overige bovenstaande informatie blijft gelden.

De locaties

PLIV, Mozartstraat 20b, 5802 HP Venray

Hier vindt u ons in de oneven weken op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Stichting Ik Begin, Julianasingel 67, 5802 AT Venray

Hier vindt u ons elke eerste donderdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Grip op uw geld

Naast de spreekuren, kunt u ook online hulp krijgen.

Aan de slag met uw geldzaken

Eerst zelf aan de slag met uw geldzaken? Door NIBUD is een online training samengesteld om uw geldzaken op orde te krijgen én te houden. Deze training is gratis en kan online op uw eigen tempo gevolgd worden. Volg de training Aan de slag met je geldzaken.

Geldfit

Bent u benieuwd naar passende ondersteuning voor uw situatie? Kijk op de website van Geldfit en doe de test of bel met (0800) 81 15. U ontvangt een persoonlijk advies over eventueel te nemen vervolgstappen.

Contact

Heeft u vragen? Bel met het Schakelplein van de gemeente, via (0478) 52 33 33. Kies in het menu voor 1.