Venray voor iedereen

Tolerantie en respect. Dat is waar de campagne ‘Venray voor iedereen’ om draait. Wij vinden een inclusieve samenleving heel belangrijk.

Dat betekent dat Venray een plek wordt waar iedereen erbij hoort. En iedereen kan meedoen. Waarin verschillende leefstijlen en geloofsvormen elkaar aanvullen. Of we het nou hebben over seksuele geaardheid, religie, cultuur, beperkingen of iets geheel anders – geen onderwerp is taboe. In tegendeel: diversiteit is wat onze gemeente onze identiteit geeft. Wat Venray interessant en uniek maakt. 

Het is aan ons allemaal om zo’n plek te creëren. Verandering begint bij jezelf. Dus wij beginnen hier in onze gemeente.

Dat klinkt leuk, toch? En dat is het ook, zeker! Maar de waarheid is wel dat tolerantie en respect in ons dagelijks leven niet vanzelfsprekend zijn. Soms gebeurt het dat een inwoner wordt beledigd vanwege zijn of haar huidskleur. Of dat een transgender raar aangekeken wordt. Of een verward persoon genegeerd. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. En ja, dit soort situaties gebeuren ook hier in de gemeente Venray. Helaas.

Maar het goede nieuws is wel dat we hier met z’n allen iets aan kunnen doen. Door met een open mind en een frisse blik naar de wereld om ons heen te kijken. Door mensen met respect en onbevooroordeeld te behandelen. En door het goede voorbeeld te geven. Aan onszelf en aan volgende generaties.

Zo bouwen wij samen aan een Venray voor iedereen.

De campagne, een samenwerking

Wellicht heeft u ze al gezien: de prenten die bij de campagne horen. U komt ze tegen op verschillende plekken in de gemeente Venray. Ze hangen bijvoorbeeld  aan de lantaarnpalen langs de Langstraat en de Maasheseweg. En ze zijn te zien op de grote LED-schermen langs beide wegen. Wij delen ook regelmatig berichten op social media en in de lokale kranten. ‘Wij’ betekent de gemeente Venray, RespectOn, Stichting ComingInn, Venray Dementievriendelijk en het Gehandicaptenplatform Venray. 

Elke maand een ander onderwerp

In het kader van deze campagne zoomen wij iedere maand in op een ander onderwerp. Van toegankelijkheid en vooroordelen tot saamhorigheid – u ziet ze allemaal voorbijkomen. Wij kiezen bewust voor een zo breed mogelijk pallet aan situaties. Omdat wij het zo herkenbaar mogelijk willen maken, voor iedereen.

Prenten

En hieronder vindt u onze prenten. Deze vullen wij elke maand aan.

 

pdf Prent 1: Een helpende hand (PDF, 614.45 KB)


pdf Prent 2: Toegankelijkheid voor ons allemaal (PDF, 118.01 KB)


pdf Prent 3: Het Taalhuis helpt (PDF, 178.83 KB)


pdf Prent 4: Geduld en begrip (PDF, 115.3 KB)

 

pdf Prent 5: Samen sporten (PDF, 128.19 KB)pdf Prent 6: Geestelijke nood (PDF, 115.3 KB)


 

pdf Prent 7: Tegen mij praten (PDF, 119.9 KB)
 

 

pdf Prent 8: Toegankelijkheid (PDF, 119.13 KB)

 

 

pdf Prent 9: Zonder onderscheid (PDF, 145.47 KB)
 

 

pdf Prent 10: Rustig eten en kletsen (PDF, 138.86 KB)


De prenten zijn gebaseerd op de ‘Guusje’ inclusiecampagne van de Gemeente Almere. De prenten van de gemeente Venray zijn ontwikkeld in samenwerking met Werkgroep ViP Almere, Gemeente Almere en vormgever Geoffrey Cramm.