Venray voor iedereen

Tolerantie en respect. Dat is waar de campagne ‘Venray voor iedereen’ om draait. Venray voor iedereen is een uitwerking van de Venrayse inclusieagenda 2022 – 2024.

Niet vanzelfsprekend

Tolerantie en respect zijn in ons dagelijks leven niet vanzelfsprekend. Soms gebeurt het dat een inwoner wordt beledigd vanwege zijn of haar huidskleur. Of dat een transgender raar aangekeken wordt. Of een verward persoon genegeerd. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. En ja, dit soort situaties gebeuren ook hier in de gemeente Venray. Helaas.

Maar het goede nieuws is wel dat we hier met z’n allen iets aan kunnen doen. Door met een open mind en een frisse blik naar de wereld om ons heen te kijken. Door mensen met respect en onbevooroordeeld te behandelen. En door het goede voorbeeld te geven. Aan onszelf en aan volgende generaties.

Zo bouwen wij samen aan een Venray voor iedereen.

Deze campagne is een samenwerking tussen de gemeente Venray, RespectOn, Stichting ComingInn, Venray Dementievriendelijk en het Gehandicaptenplatform Venray.

De prenten zijn gebaseerd op de ‘Guusje’ inclusiecampagne van de Gemeente Almere. De prenten van de gemeente Venray zijn ontwikkeld in samenwerking met Werkgroep ViP Almere, Gemeente Almere en vormgever Geoffrey Cramm.