Afvalzaken regelen

Zijn er problemen met de afvalinzameling? Is uw container bijvoorbeeld niet geleegd, kwijt of kapot? Of wilt u een container ruilen voor een ander formaat? Regel dit eenvoudig online via de Afvalinfolijn.

Afvalinfolijn

Op afvalinfolijn.nlexterne-link-icoon kunt u eenvoudig online onderstaande zaken regelen met de afvalinzamelaar of de gemeente. De Afvalinfolijn kunt u ook telefonisch bereiken via het telefoonnummer 088 004 63 45.

Is uw container bijvoorbeeld niet geleegd of heeft u een klacht over de afvalinzameling? Maak dan een melding via de Afvalinfolijn.

Met uw afvalpas krijgt u toegang tot het milieustation. Ook heeft u de afvalpas nodig als u een ondergrondse afvalcontainer gebruikt. 

Is uw pas kwijt, gestolen of kapot? Vraag dan eenvoudig een nieuwe pas aan. Een nieuwe pas kost € 16. Deze kosten betaalt u via de aanslag gemeentelijke heffingen.

Afvalcontainers zijn eigendom van de gemeente en horen bij uw huis, niet bij u als bewoner. Via de Afvalinfolijn kunt u een nieuwe container aanvragen, een bestaande container omruilen of vervangen als er een kapot is. Het kan 2 tot 8 weken duren voordat uw nieuwe container geleverd wordt. Nadat uw container geruild is, mag u deze container gedurende 6 maanden niet meer ruilen. 

U kunt kiezen uit de volgende maten containers:

 • GFT+E container (groen): 25 liter, 140 liter of 240 liter
 • Restafvalcontainer (grijs): 60 liter, 140 liter of 240 liter

Let op: bij het restafval betaalt u per keer dat u de container aan straat zet. Hoe kleiner uw grijze container, hoe minder u betaalt. Zie ook de pagina over de Afvalstoffenheffing.

U mag uw volle PMD-zak gewoon aan de straat zetten. In sommige situaties zijn kroonringen handig. Dit zijn een soort kapstokken voor het hangen van PMD-zakken aan lantaarnpalen. Op aanvraag hangt de gemeente een kroonring op. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden:

 • De kroonring komt aan de lantaarnpaal voor uw deur. Heeft u geen lantaarnpaal voor uw deur? Dan moet u toestemming hebben van de buren die de lantaarnpaal voor hun deur hebben.
 • Op de inzameldag mogen de PMD-zakken aan de kroonring hangen. Houd zelf ook een oogje in het zeil dat er niet gedurende de hele week zakken hangen. Bij overlast verwijdert de gemeente de kroonring.
 • De kroonring met PMD-zakken mag niet de doorgang op het trottoir of een parkeerplaats blokkeren.

Afvalcoach

Marieke Huibers is de afvalcoach van gemeente Venray. Onze afvalcoach is het aanspreekpunt voor al uw afvalvragen. Ze geeft inwoners tips over afval scheiden, hoe afval aan te bieden voor de inzameling en komt in actie bij afvaloverlast in uw buurt. 

In gesprek met Marieke? Maak een afspraak via afval@venray.nl.

Afvalcoach Marieke Huibers - Foto door LauraFotostudio

Verhuizing

Containers bij verhuizing

 • Als u gaat verhuizen, laat u de grijze en groene container op uw oude adres achter. 
 • Als u verhuist naar een nieuwbouwwoning vraagt u nieuwe containers en een nieuwe afvalpas aan via de Afvalinfolijnexterne-link-icoon

Afvalpas bij verhuizing

 • Als u verhuist en een huurwoning verlaat, levert u de afvalpas in bij de woningverhuurder. 
 • Als u verhuist en een koopwoning verlaat, geeft u de pas aan de volgende eigenaar. 
 • Geen afvalpas aangetroffen op uw nieuwe adres? De eerste 3 maanden na inschrijving op uw nieuwe adres kunt u gratis een nieuwe afvalpas aanvragen. Daarna kost een nieuwe afvalpas € 16.

NEE/JA-sticker

Wilt u geen ongeadresseerde post ontvangen? Dan plakt u een antireclamesticker op uw brievenbus:

 • Met een NEE/NEE-sticker krijgt u geen reclamefolders en huis-aan-huisbladen.
 • Met een NEE/JA-sticker krijgt u geen reclamefolders, maar wel huis-aan-huisbladen.

De gemeente verstrekt ook twee soorten stickers voor collectanten, verkopers of geloofsovertuigers:

 • Met een NEE-sticker krijgt u geen collectanten, verkopers of geloofsovertuigers aan de deur. 
 • Met een NEE/JA-sticker krijgt u geen verkopers of geloofsovertuigers, maar wel collectanten aan de deur.

Alle stickers zijn gratis te verkrijgen bij de receptie in het gemeentehuis. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.