Afvalcontainer

Zijn er problemen met uw afvalcontainer? Is uw container bijvoorbeeld niet geleegd, kwijt of kapot? Bel gratis de Afvalinfolijn (0800) 221 00 12 of stuur een e-mail naar: servicedesk@inovim.eu

Als uw container gestolen is, doet u aangifte bij de politie

Soorten containers

Ieder huishouden heeft de beschikking over 2 afvalcontainers van 25, 40, 140 of 240 liter. Een grijze en een groene. Dit geldt ook voor een bedrijf met bewoning.

Grijze containers

In de grijze container kan huishoudelijk afval dat u niet kunt scheiden voor hergebruik of recycling. Is restafval te groot voor de container, dan valt het onder grof huisvuil. Dat brengt u naar het milieustation of laat u thuis ophalen.

Groene containers

In de groene gft-container mag al het composteerbaar afval zoals schillen en resten van groente, fruit en aardappelen, etensresten zoals restjes van gekookt eten, vlees en vis, brood- en kaaskorsten, eierschalen, pinda- en notendoppen, theezakjes, koffiepads en -filters, onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras en bladeren, snijbloemen en kamerplanten, mest van kleine huisdieren met stro. Meer informatie staat op de afvalkalender.

Ondergrondse containers

Woont u in een flat of appartement? Dan brengt u restafval naar een ondergrondse container. U opent deze container met uw afvalpas.

Bouwcontainers

Gaat u verbouwen en wilt u een container voor uw huis plaatsen? Lees op onze pagina Verbouwen of een kleine aanpassing de voorwaarden.

Bedrijven en afval

Bedrijven met bewoning

 • Alleen het huishoudelijk afval in de containers of aanbieden bij het milieustation. De bewoners betalen afvalstoffenheffing
 • Bedrijfsafval laat u afhalen door een erkende inzamelaar

Bedrijven zonder bewoning

 • Bedrijven zonder bewoning mogen geen huisvuil aanbieden en betalen geen afvalstoffenheffing. Bedrijfsafval moet worden opgehaald door erkende inzamelaars

Container aan de straat zetten

 • De groene en grijze containers kunt u eenmaal in de 2 weken laten legen. Kijk in de afvalkalender wanneer Suez langskomt.
 • De containers alleen aanbieden op de inzameldag. Zet ze voor 7.00 uur aan de rand van de rijweg met de wielen naar de rijweg toe en de deksel dicht. Er mag geen afval uitsteken.
 • Na lediging zet u de container weer zo spoedig mogelijk binnen.
 • U zorgt er zelf voor dat uw container goed geleegd kan worden. Pas dus op met vorst of te vast aandrukken.
 • Elke lediging wordt volledig in rekening gebracht, ook een gedeeltelijke lediging

Kosten

 • Omruilen van een container is gratis. Neem hiervoor telefonisch contact op met de gratis afvalinfolijn via 0800 - 221 00 12. 
 • Voor het laten legen van uw container betaalt u afvalstoffenheffing. Die bestaat uit een basistarief en een halfjaarlijks termijnbedrag dat afhankelijk is van het aantal ledigingen en de grootte van de container.
   

Kosten per lediging container restafval en gft-afval

  restafval  gft-afval 
25 liter container n.v.t. € 0,80
40 liter container € 2,63 € 1,28
60 liter ondergrondse container € 3,39 n.v.t.
80 liter container € 5,25 € 2,56
140 liter container € 9,19 € 4,48
240 liter container € 15,75 € 7,68

Als u gaat verhuizen

 • Als u gaat verhuizen, laat u de grijze en groene container op uw oude adres achter. Dat geldt ook voor de afvalpas.
 • Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Bel de gemeente voor nieuwe afvalcontainers op (0478) 52 33 33.