Ieder huishouden heeft de beschikking over 2 afvalcontainers van 25, 40, 140 of 240 liter. Een grijze en een groene. Dit geldt ook voor een bedrijf met bewoning.
Grijze containers
In de grijze container kan huishoudelijk afval dat u niet kunt scheiden voor hergebruik of recycling. Is restafval te groot voor de container, dan valt het onder grof huisvuil. Dat brengt u naar het milieustation of laat u thuis ophalen.
Groene containers
In de groene gft-container mag al het composteerbaar afval zoals schillen en resten van groente, fruit en aardappelen, etensresten zoals restjes van gekookt eten, vlees en vis, brood- en kaaskorsten, eierschalen, pinda- en notendoppen, theezakjes, koffiepads en -filters, onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras en bladeren, snijbloemen en kamerplanten, mest van kleine huisdieren met stro. Meer informatie staat op de afvalkalender.
Ondergrondse containers
Woont u in een flat of appartement? Dan brengt u restafval naar een ondergrondse container. U opent deze container met uw afvalpas.
Bouwcontainers
Gaat u verbouwen en wilt u een container voor uw huis plaatsen? Lees op onze pagina Verbouwen of een kleine aanpassing de voorwaarden.
Bedrijven en afval
Bedrijven met bewoning
- Alleen het huishoudelijk afval in de containers of aanbieden bij het milieustation. De bewoners betalen afvalstoffenheffing
- Bedrijfsafval laat u afhalen door een erkende inzamelaar
Bedrijven zonder bewoning
- Bedrijven zonder bewoning mogen geen huisvuil aanbieden en betalen geen afvalstoffenheffing. Bedrijfsafval moet worden opgehaald door erkende inzamelaars
Container aan de straat zetten
- De groene en grijze containers kunt u eenmaal in de 2 weken laten legen. Kijk in de afvalkalender wanneer Suez langskomt.
- De containers alleen aanbieden op de inzameldag. Zet ze voor 7.00 uur aan de rand van de rijweg met de wielen naar de rijweg toe en de deksel dicht. Er mag geen afval uitsteken.
- Na lediging zet u de container weer zo spoedig mogelijk binnen.
- U zorgt er zelf voor dat uw container goed geleegd kan worden. Pas dus op met vorst of te vast aandrukken.
- Elke lediging wordt volledig in rekening gebracht, ook een gedeeltelijke lediging