Zorgverzekering op Maat

Zorg is duur en soms onverwacht nodig. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. Samen met Poliswijzer biedt de gemeente Venray de Zorgverzekering op Maat voor mensen met een laag inkomen. Via de Zorgverzekering op Maat kunt u snel en makkelijk kijken welke zorgverzekering het beste bij u past. Stap van 16 november tot en met 31 december over naar een nieuwe zorgverzekering via de Zorgverzekering op maat.

Zorgverzekering op Maat van Poliswijzer

Iedereen kan gebruikmaken van de Zorgverzekering op Maat van Poliswijzer. Deze tool helpt u bij het vinden van de zorgverzekering die het beste past bij uw zorgbehoefte. Op de website van Poliswijzer vindt u meer informatie over de Zorgverzekering op Maat. Met deze vergelijkingstool kunt u verschillende zorgverzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken en kunt u gebruikmaken van gratis advies door gediplomeerde adviseurs van Poliswijzer.

Hulp bij het afsluiten van een zorgverzekering

U kunt hulp krijgen bij het doorlopen van de online vergelijkingstool en het overstappen:

  • Voor inhoudelijke advisering zijn gediplomeerde adviseurs van Poliswijzer beschikbaar. De hulp en advisering is gratis. Zij zijn iedere maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur bereikbaar via (050) 211 14 56.
  • Voor hulp bij het doorlopen van de Zorgverzekering op Maat kunt u terecht bij PLIV (Platform Lage Inkomens Venray). Hiervoor kunt u voorafgaand een afspraak maken via 06 – 23 31 00 22 of gewoon binnenlopen op Mozartstraat 20b in Venray.

Wat u moet weten

  • U kunt elk jaar opnieuw uw zorgverzekering kiezen. Regel dit vóór 1 januari.
  • Let op: u kunt overstappen naar een nieuwe zorgverzekering van 16 november tot en met 31 december 2021 via Poliswijzer.
  • De Zorgverzekering op Maat is beschikbaar voor iedereen. Ga direct naar de online vergelijkingstool.
  • De gediplomeerde adviseurs van Poliswijzer zijn beschikbaar voor iedereen via (050) 211 14 56.

Heeft u een laag inkomen en langdurig hoge zorgkosten?

U kunt een tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering jaarlijks na 1 januari aanvragen. Kijk voor de voorwaarden en om aan te vragen op Tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering.

Voorzieningenwijzer via datgeldtvoormij.nl

De zorgvergelijker van de Voorzieningenwijzer is een andere mogelijkheid om een goede zorgverzekering te kiezen. U kunt dan ook meteen bekijken of u recht heeft op bepaalde inkomensregelingen, of u kunt advies krijgen over een lagere energierekening. Kijk hiervoor op Regelingen en toeslagen voor huishoudens.