Winkels en weekmarkt

Wat zijn de openingstijden van de winkels. Wanneer is het koopzondag? Wanneer is de markt?

Op Venraybloeit.nl vindt u alle actuele informatie over winkeltijden, koopzondagen, evenementen en uitgaan

Openingstijden

De winkels in Venray mogen op maandag tot en met zaterdag open zijn tussen 6.00 en 22.00 uur. De meeste winkels in het centrum zijn open tussen 9.30 en 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Op maandagochtend zijn de meeste winkels gesloten. Op Goede Vrijdag, 4 mei en 24 december zijn alle winkels om 19.00 uur gesloten.

Koopzondagen

De winkels in het centrum van Venray mogen op alle zon- en feestdagen open zijn. Winkeliers bepalen zelf of ze op  koopzondagen en feestdagen open zijn en wat de openingstijden zijn.

Winkels buiten het centrum van Venray zijn maximaal op 12 zon- en feestdagen per jaar open. Het bestuur van de gemeente Venray wijst deze dagen aan.

Koopavond

Vrijdagavond is koopavond tot 21.00 uur.

Extra openingstijden

Bij bijzondere gelegenheden kan een winkel buiten de normale openingstijden open zijn. Zoals bij boekpresentaties, evenementen en tentoonstellingen. Hiervoor is een ontheffing nodig van de gemeente.

Ontheffing aanvragen

Markt

Elke maandag is er een weekmarkt. De kramen staan in het centrum van Venray op het Henseniusplein, het Schouwburgplein met onder meer groente, fruit, kaas, vis, kleding, parfum, sieraden, wenskaarten, ritsen, tassen en ondergoed. Kijk op Facebook voor marktnieuws en -aanbiedingen.

Openingstijden weekmarkt: van 11.00 - 16.00 uur