Wij werken mantelzorgvriendelijk. En u?

Publicatiedatum: 
1 feb 2018
Wethouder Anne Thielen en gemeentesecretaris Karel Joosten ontvingen donderdag 1 februari de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ van Martijn Tillema namens de stichting Werk&Mantelzorg. Dit betekent dat de gemeente als werkgever de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor haar werknemers. De gemeente daagt nu het Venrayse bedrijf Argowil uit om ook deze erkenning binnen te halen.

De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen zwaar. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. En omdat het veel energie kost. Het helpt als er op de werkvloer begrip is voor mantelzorg. Dat het bespreekbaar is met collega’s. En dat de werkgever meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren.

Erkenning

De erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ is geen keurmerk of certificaat, maar een blijk van waardering. De stichting Werk&Mantelzorg geeft daarmee aan dat een werkgever goed bezig is met het thema werk en mantelzorg. Denk bijvoorbeeld aan het bespreekbaar maken van mantelzorg, het bieden van flexibele werktijden en het wijzen op wettelijke verlofregelingen.

Werkgevers dagen elkaar uit

In het najaar van 2016 heeft Synthese de erkenning in ontvangst genomen. Directeur-bestuurder Wim Gort heeft op dat moment de gemeente Venray en Martin Cuypers BV uitgedaagd om ook mantelzorgvriendelijke werkgever te worden. Beide organisaties hebben nu de erkenning binnen. De gemeente daagt nu Argowil uit om aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Op deze manier worden steeds meer Venrayse werkgevers gestimuleerd om aandacht te hebben voor mantelzorg.

Meer informatie

Meer informatie over het aanvragen van de erkenning of over de combinatie werken en mantelzorg is te vinden op www.werkenmantelzorg.nl.