Website Venray viert 75 jaar vrijheid

Publicatiedatum: 
18 apr 2019
De website van Venray Vrijheid Verdraagzaamheid is klaar. Op 75-jaar-vrijheid-venray.nl vindt u alles wat bekend is over het jaar waarin Venray het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, overdenkt en viert.

De website 75-jaar-vrijheid-venray.nl is overzichtelijk ingedeeld. Er is een tijdbalk, waarop alle activiteiten die tussen eind 2018 en 5 mei 2020 plaatsvinden, met de locaties. Alle programma’s in Venray en de dertien kerkdorpen zijn te raadplegen. Er staan natuurlijk veel foto’s op de site en aangrijpende verhalen over de oorlog en de bevrijding. U vindt er informatie over de commissie die door burgemeester en wethouders is ingesteld om alle initiatieven te coördineren. En over de partners en sponsoren van het project, waaronder de Provincie Limburg, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Europe Remembers. De website is gerealiseerd door Internetbureau Forwart en wordt via het gebruiksvriendelijke beheersysteem bijgehouden door de commissie en vult zich de komende maanden steeds verder. Organisatoren van programmaonderdelen kunnen hun informatie doorgeven via het mailadres vvv@venray.nl.

Subsidie

Op de website ook informatie over de subsidie die de gemeente Venray voor het feest- en herdenkingsjaar beschikbaar heeft gesteld. De gemeente stelde € 25.000,- ter beschikking om goede initiatieven te steunen. Tot half maart konden mensen hun plannen insturen. En dat is volop gebeurd, zegt commissievoorzitter Gerda van Stelten. We kregen 25 aanvragen binnen, bijna allemaal bijzonder origineel en van hoge kwaliteit. We hebben er een zware dobber aan gehad om alle initiatieven te beoordelen. Maar het is gelukt. We hebben 21 initiatieven blij kunnen maken met een bijdrage ter hoogte van maximaal de helft van de begroting. We gaan 75 jaar vrijheid en verdraagzaamheid in Venray op tal van manieren vieren en herdenken”, besluit Gerda.