Waarderingspenning voor Theo Nellen

Publicatiedatum: 
17 feb 2020
Op zondag 16 februari heeft Theo Nellen (55) uit Heide de Bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens de receptie voor het behalen van zijn Buutkampioenschap.

Theo Nellen is een begrip. Niet alleen in Heide, maar in heel Venray en omstreken. De verdiensten van Theo zijn zeer divers te noemen.

Sinds 1990 maakt hij deel uit van het bestuur van De Gelderkoel, de ontmoetingsplek voor jong en oud in Heide. Ook deze kleine kern heeft te maken gehad met roerige jaren. Theo heeft zich met meer dan 100% ingezet om nieuwe wegen aan te boren en te bewandelen. Hij bedacht talrijke evenementen waaraan de dorpsgemeenschap enorme kracht heeft ontleend. ‘Kermiskanjers’ en ‘Buutte op het plein’ zijn evenementen die door Theo zijn geïnitieerd en medegeorganiseerd. Met zijn motto “samen iets moois realiseren, vertrouwen hebben in elkaar en uiteindelijk ook samen genieten van het resultaat” heeft hij Heide in moeilijke momenten de juiste impuls gegeven.

Naast zijn baan, zijn gezin en alle activiteiten in en om Heide, heeft Theo zich in stilte ontwikkeld tot een geweldige buuttereedner. In januari van dit jaar resulteerde dat in het behalen van de eerste plaats als beste buuttereedner van Limburg. Een topprestatie waarmee hij Heide en Venray tot buiten onze provinciegrenzen op de kaart heeft gezet.

Zijn lidmaatschap van de buutacedemie Ysselsteyn onder leiding van de heren Stevens en Lemmens heeft hem geen windeieren gelegd. Beide heren staan aan de wieg van het succes van Theo. Daarnaast is Theo bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Mede door zijn ontwapenende en toegankelijke karakter zijn de bruisparen lovend over zijn optreden.

Het college van burgemeester en wethouders wil Theo hiervoor bedanken en heeft hem daarom de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray toegekend.