Waarderingspenning voor Jo de Jonge

08 juli 2024
Algemeen

Op 6 juli heeft de heer J. (Jo) de Jonge (60) uit Overloon de Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Michiel Uitdehaag.

Een voorwaarde

Jo de Jonge is al op 14-jarige leeftijd lid geworden van handbalvereniging Manual in Venray. Om vervolgens in 2000 te starten met het geven van trainingen en het coachen van voornamelijk de jeugdteams. De jongste leden brengt hij nu nog met veel enthousiasme de handbaltechnieken bij. Ook kan de vereniging ieder jaar op hem rekenen als begeleider van het jeugdkamp. Hierbij stelt hij slechts één voorwaarde: er moet een kampvuurtje worden gemaakt.

Trainersdiploma

In 2003 behaalde hij het bondsscheidsrechterdiploma van het NHV waardoor hij, naast het trainen en coachen, ook regelmatig wedstrijden floot of jonge scheidsrechters ging coachen. Het trainersdiploma behaalde hij in 2012. 

Advies

Jo de Jonge investeerde de afgelopen 23 jaar zeer vele uren in de handbalvereniging, waarbij hij het bestuur voorziet van gevraagd en ongevraagd advies. De handbalvereniging is hem hier zeer dankbaar voor.