Vrijwilligerswerk

Wilt u uw tijd zinvol besteden? Dat kan met vrijwilligerswerk. Tal van organisaties hebben namelijk behoefte aan mensen die zich belangeloos willen inzetten.

Voor kortdurende activiteiten of langdurige taken kunt u terecht bij Match voor Vrijwilligers. Match bemiddelt tussen behoefte aan hulp en de wensen van de vrijwilliger.

Wat u moet weten

Match voor Vrijwilligers is in de gemeente Venray hét loket voor al uw vragen over vrijwilligerswerk. Match kan helpen met vraagstukken rondom het vinden en binden van vrijwilligers. Door middel van de vacaturebank kan er een juiste match worden gevonden tussen de vrijwilliger en de organisatie. Als organisatie vindt u informatie over hoe u een vrijwilliger kunt begeleiden, ondersteunen en verzekeren. De vrijwilliger kan terecht voor scholing, ondersteuning en tal van activiteiten. Match is ook de plek waar de vrijwilliger zijn kennis kan delen. Dit door workshops aan te bieden die gemaakt zijn door en voor vrijwilligers.

Op de website van Match vindt u informatie over vacatures, de vrijwilligersverzekering en het cursusaanbod voor vrijwilligers.

Contact

Match voor Vrijwilligers
Dr. Poelsstraat 6
5802 AX Venray
(0478) 51 69 95
info@matchvoorvrijwilligers.nl

Vrijwilligerswerk en verdringing

Een vrijwilliger mag iemands werk in loondienst niet verdringen. De vacaturesexterne-link-icoon die op de website van Match staan, zijn hierop gescreend. Heeft u vragen, neem hierover contact op met Match voor Vrijwilligers.

Verzekering

De gemeente Venray zorgt dat u als vrijwilliger verzekerd bent voor de risico's van vrijwilligerswerk. Dat geldt alleen als u het werk doet bij een Venrayse vrijwilligersorganisatie. Kijk voor alle informatie over de vrijwilligerspolis op de website van Match.

Als u een uitkering heeft

Krijgt u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Neem hierover contact op met uw coach van Werkplein.