Voucher voor duurzaamheidsadvies

Is uw woning energie onzuinig, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? De gemeente Venray betaalt graag mee om u van een goed duurzaamheidsadvies te voorzien

Wat u moet weten

U vraagt een voucher aan voor het advies. De voucher is dus niet voor het uitvoerende werk (zoals zonnepanelen). De voucher is na aanvraag maximaal 2 maanden geldig en goed voor maximaal 50% van de kosten van het advies, met een maximum van € 175,-. Het advies vraagt u aan bij Energieregisseurs.

U mag ook een eigen energieadviseur voordragen. Wel moet deze energieadviseur referenties kunnen overleggen waaruit blijkt dat de adviezen van goede kwaliteit zijn. De gemeente beoordeelt dit.

De gemeente stelt totaal € 10.000,- beschikbaar voor de voucherrekening. U kunt de voucher aanvragen zolang er budget is.

Hoe werkt de regeling?

Hoe komt alleen in aanmerking als u een koopwoning in de gemeente Venray heeft. Hoe gaat de regeling in zijn werk:

  1. Vul het aanvraagformulier voucherregeling in
  2. Aanvraag goedgekeurd? U en de gekozen energieadviseur ontvangen daarover bericht
  3. De energieadviseur komt langs en stelt het advies op
  4. De energieadviseur die uw advies heeft opgesteld stuurt u factuur waarop de aarde van de voucher in mindering is gebracht. U betaalt dat bedrag rechtstreeks aan de adviseur

Meer weten?

Heeft u vragen over de voucherregeling? Bel dan naar (0478) 52 33 33 of stuur een mail naar gemeente@venray.nl.

Benieuwd of verduurzaming van uw woning in aanmerking komt voor subsidie of een gunstige lening? Of gewoon meer weten over verduurzaming? Kijk dan eens op: