Volop beweging op Venrayse bedrijventerreinen

Publicatiedatum: 
6 jun 2018
Op de bedrijventerreinen in Venray zijn heel wat actuele ontwikkelingen. Op bestaande bedrijventerreinen gaat het om 30 hectare die worden herontwikkeld. Grenzend aan de noordzijde van Smakterheide komt er eenzelfde oppervlak aan nieuw bedrijventerrein bij.

Bestaande terreinen

Op de bestaande bedrijventerreinen gaat het om een achttal locaties op Smakterheide, De Blakt en De Hulst 2. Op Smakterheide gaat de nieuwe eigenaar DHG de voormalige vestiging van Inalfa Roof Systems aan de Smakterheide opnieuw ontwikkelen. Het gaat om een perceel van negen hectare. Naast deze aanstaande ontwikkeling heeft DHG recent op Smakterheide nog een pand van 1,1 ha. aangekocht. De invulling hiervan is nog niet definitief.

Eveneens op Smakterheide wordt de locatie waar nu Xerox gevestigd is grotendeels herontwikkeld. Dit terrein meet ongeveer tien hectare. De ontwikkelaar verhuurt een deel weer aan de verkopende partij Xerox, voor de Office Printing Distribution productiefaciliteit die vooralsnog in Venray blijft. In een eerste fase van de herontwikkeling wordt een hal van 25.000 m² (2,5 ha.) gebouwd voor het bedrijf Syncreon, dat logistiek werk uitvoert voor Xerox. De exacte invulling van de rest van het terrein ligt nog niet vast. Als laatste is voor Smakterheide het benoemen waard dat de locatie van 2 ha. waar voorheen Vida XL gevestigd is opnieuw is ingevuld ten behoeve van XPO Logistics Europe.

Agrofood

Op De Blakt is een terrein van drie hectare verkocht aan Volker Wessels Logistics Development. Deze locatie gaat gebruikt worden door een bedrijf in opslag en transport dat voornamelijk werkt voor bestaande bedrijven in de agrofoodsector in Venray. “Niet onbelangrijk”, zegt wethouder Jan Loonen (economie). “Dit versterkt de binding van deze bedrijven met Venray.”

In die ontwikkeling past ook Bongers Aardappelhandel, die op eigen terrein op bedrijventerrein De Blakt een nieuwe hal van zo’n 2.500 m² bouwt voor de opslag van aardappelen. “De volledige keten van aardappelteelt, transport, opslag en bewerking is daarmee verder versterkt aanwezig in Venray”, aldus opnieuw Jan Loonen.

Bijna vol

Op hetzelfde bedrijventerrein is één van de laatste beschikbare kavels verkocht aan vastgoedbelegger Segro. Op de kavel van zeven hectare bouwt Segro een pand voor een logistieke dienstverlener. De gebruiker van het pand is nu nog niet bekend. Bedrijven die zich nog op De Blakt willen vestigen, moeten opschieten. “Er zijn momenteel nog een tweetal terreinen beschikbaar”, weet Loonen.

De beide buren op De Hulst 2, Inther Logistics Engineering en Brocacef Ziekenhuisfarmacie, hebben elk een deel van een perceel tussen beide bedrijven in gekocht. Inther breidt zijn terrein met zo’n 2.000 m² uit tot bijna 1,4 hectare. Brocacef Ziekenhuisfarmacie heeft het andere gedeelte van het perceel aangekocht en komt daarmee op zo’n 1,2 ha.

Nieuwe terreinen

De BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, waar de gemeente Venray aandeelhouder van is, ontwikkelt 30 hectare netto uitgeefbaar bedrijventerrein op grondgebied van Venray. Het terrein ligt tussen de straat Spurkt en het Loobeekdal. Inmiddels is een start gemaakt met enkele van de voor het ontwikkelingstraject noodzakelijke onderzoeken.

In Wanssum wordt nog dit jaar gestart met het werk ten behoeve van het vergroten van de goederenhaven en de uitbreiding van het bedrijventerrein met zo’n 20 ha. Dit terrein is bedoeld voor watergebonden bedrijvigheid.