Verloren of gevonden voorwerp

Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden? Maak een melding op verlorenofgevonden.nl.

Gevonden

  • Registreer het voorwerp op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon.
  • Bewaar het voorwerp thuis en zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond.
  • Als de eigenaar zich binnen één jaar meldt en u bewaart het voorwerp thuis, dan neemt de gemeente contact met u op.
  • Bewaart u het voorwerp thuis en de eigenaar meldt zich niet binnen één jaar? Dan wordt het voorwerp, na de wettelijke bewaartermijn van één jaar, uw eigendom. Van een ID, paspoort, rijbewijs of andere documenten of pasjes op naam kunt u geen eigenaar worden.

Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Lever het in bij de gemeente. Als het voorwerp een waarde heeft van niet meer dan € 450,- dan vervalt het eigendom na de wettelijke bewaartermijn aan de gemeente. Bewaart u het voorwerp thuis, dan wordt u na één jaar eigenaar.

Als het voorwerp een waarde heeft van € 450,- of meer, dan wordt u na één jaar eigenaar als u het voorwerp in de dertiende maand ophaalt bij de gemeente.

Verloren

ID, paspoort of rijbewijs

Is uw ID, paspoort of rijbewijs vermist? U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Wel als uw ID, paspoort of rijbewijs gestolen is.

Fiets

Een fiets wordt gebracht naar Het Werkhuis, De Hulst 10, 5807 EW Oostrum. Kijk eerst op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon of uw fiets gevonden is.

Overige voorwerpen

Bent u uw bril, kledingstuk, sleutel of paraplu zonder specifieke kenmerken verloren? En is deze niet te vinden op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon? Kom naar het gemeentehuis om te zien of uw voorwerp bij de gemeente is ingeleverd. U moet aantonen dat u de eigenaar bent, bijvoorbeeld met de volgende informatie: specifieke kenmerken van het voorwerp, plaats en tijdstip van het verlies, het (reserve)sleuteltje, een aankoopbewijs of een registratienummer. U moet een geldig legitimatiebewijs hebben bij het ophalen van uw voorwerp. Ophalen kan in overleg met de gemeente bij de vinder zijn of op het gemeentehuis.