Venrayse scholen strijden tegen elektronisch afval

Publicatiedatum: 
1 jun 2021
Basisscholen Coninxhof en De Klimboom uit Venray en St. Oda uit Ysselsteyn doen van maandag 7 juni tot en met donderdag 1 juli mee aan de E-waste Race. Het project gaat officieel van start met een digitale kick-off met wethouder Cor Vervoort op basisschool De Klimboom. De deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Elektronisch afval inleveren

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

U kunt uw elektronische afval vanaf 7 juni inleveren bij elke deelnemende school.

U kunt helpen!

Als u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus lever uw kapotte of oude elektronische apparaten in!