Venray zoekt OV-ambassadeurs!

03 maart 2023
algemeen
Hulp bij het reizen met openbaar vervoer

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer en in andere vervoersmogelijkheden. Wil jij ervoor zorgen dat de wereld van ouderen weer wat groter wordt? Meld je dan aan als OV-ambassadeur.

Hulp bij zelfstandig reizen

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer en in andere vervoersmogelijkheden zoals bijvoorbeeld de Wensbus. De afgelopen jaren is er veel veranderd: geen strippenkaart meer, maar een OV-chipkaart. Geen kaartje kopen bij het loket, maar een vervoersbewijs aanschaffen met je pinpas bij een kaartautomaat. OV-ambassadeurs willen senioren helpen en ondersteunen om zelfstandig te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Zo wordt eenzaamheid tegengegaan en blijven ouderen langer zelfstandig mobiel.

Aanspreekpunt

Als OV-ambassadeur geef je uitleg aan kleine groepen geïnteresseerden (veelal ouderen) in jouw gemeente. Je bent aanspreekpunt tijdens een inloopspreekuur waar mensen terecht kunnen met al hun OV-vragen. En je gaat met kleine groepjes deelnemers daadwerkelijk op pad. Op het station laat je zien waar je informatie kunt vinden en hoe een kaartautomaat werkt en waar je op moet letten als je bijvoorbeeld ergens moet overstappen. Voordat je dit gaat doen word je goed klaargestoomd. Je krijgt training, ondersteuning en begeleiding van de projectmedewerkers van ‘Kommee samen op pad’.
 

Tijdsbesteding

Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met ‘Kommee, samen op pad’ via kommee@trendsportal.nl of via telefoonnummer 038 – 45 40 130. Wil jij aan de slag als OV-ambassadeur? Vul dan het formulier in op: www.kommeesamenoppad.nl/aanmelden/ en wij nemen contact met je op.

‘Kommee, samen op pad’ is een regionaal project van o.a. Gemeente Venray en Kommee in samenwerking met Trendsportal, Arriva, Wensbus, Omnibuzz, KBO, NS en ANWB-Automaatje.