Venray neemt afscheid van Hans Gilissen

Publicatiedatum: 
24 okt 2019
Vrijdag 13 en zaterdag 14 december nemen de Venraynaren afscheid van burgemeester Hans Gilissen. De vertrekkende burgervader neemt vrijdag afscheid van de gemeenteraad en de medewerkers van de gemeente, zaterdag kunnen de overige inwoners hem de hand schudden.

Het afscheid van bestuur en politiek vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, de plek waar Hans Gilissen tien jaar lang de vergaderingen van de gemeenteraad op zijn eigen wijze heeft geleid. Het afscheid gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering. Aansluitend kunnen de medewerkers van de gemeente tijdens een informele bijeenkomst de scheidende eerste burger het beste wensen.

Iedereen welkom

Zaterdag 14 december is het de beurt aan de mensen die Hans Gilissen in zijn tien jaar als burgemeester hebben leren kennen als de aanspreekbare en toegankelijke burgervader, altijd met een luisterend oor. Na een middagprogramma voor genodigden is vanaf 19.30 uur de schouwburg het toneel waar alle Venraynaren afscheid kunnen nemen. Iedereen is welkom: schooljuf en timmerman, voetbalclub en schutterij, jong en oud. Vertegenwoordigers van de vele verenigingen die de gemeente telt, ondernemers, maar ook de ‘gewone’ inwoner van een dorp of wijk. U hoeft zich niet aan te melden.

Voedselbank

Het kon wel eens druk worden in de schouwburg en daarom blijft het bij een hand geven en is er jammer genoeg geen tijd voor toespraken, gedichten enzovoort. De burgemeester heeft ook aangegeven geen cadeaus te wensen. Wie toch iets wil geven kan een bedrag overmaken voor de Voedselbank. Het rekeningnummer is NL63RABO0153907754 t.n.v. Gemeente Venray met als omschrijving “bijdrage afscheid H. Gilissen”.