In Venray kan ieder kind meedoen

Publicatiedatum: 
5 jan 2021
Sporten, muziekles, schoolreisjes. Of er is een fiets nodig als je kind naar de middelbare school gaat. Niet iedereen kan het betalen. Toch is het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom kunnen ouders met een laag inkomen voor dit soort zaken een beroep doen op de kindregelingen in de gemeente Venray.

Jeugdfonds Sport

Het Jeugdfonds Sport maakt het voor kinderen van 4 tot 18 jaar mogelijk om lid te worden van sportverenigingen in gemeente Venray. Het fonds betaalt niet alleen de contributie, maar ook de nodige sportkleding en sportattributen tot maximaal 225 euro per jaar. Ook vergoedt het Jeugdfonds Sport maximaal € 600,- voor zwemdiploma A en maximaal € 200,- voor zwemdiploma B.

Jeugdfonds Cultuur

Met een bijdrage uit het Jeugdfonds Cultuur kunnen kinderen meedoen met culturele activiteiten zoals muziek-, dans- of toneelles of scouting. De contributie- of leskosten worden vergoed, en eventueel ook attributen, kleding of instrumenten. De maximale bijdrage per kind is 425 euro per jaar.

Meer informatie, voorwaarden en de inkomensgrens vindt u op de pagina's Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur. Meer informatie verstrekt ook de intern begeleider van school of de gezinscoach. Bij hen kunt u ook een bijdrage uit de fondsen aanvragen. 

Leergeld Venray

Verder is er de stichting Leergeld Venray. Die vergoedt tot maximaal 350 euro per jaar bijvoorbeeld schoolreisjes of schoolkamp. Of een fiets om naar school te fietsen. Een laptop om huiswerk op te maken. Of meedoen aan buitenschoolse activiteiten. Het motto van de stichting Leergeld Venray is ‘Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen’.

Een bijdrage van de stichting Leergeld kan worden aangevraagd via www.leergeldvenray.nl. Daar staat ook meer informatie over de voorwaarden.