Venray Fairtrade Gemeente

Sinds 2014 is Venray een Fairtrade Gemeente. Die titel krijgen gemeenten als ze aan zes criteria voldoen waarbij het gebruik en het aanbieden van fairtrade producten de belangrijkste is. De Werkgroep Venray Fairtrade heeft gezorgd dat Venray voldoet aan de criteria om de titel te krijgen en te behouden. Steeds meer ondernemers binnen Venray zetten zich in voor eerlijke handel door fairtrade producten te verkopen of aan te bieden aan hun werknemers.

Website Venray Fairtrade

Wat is fairtrade?

Producten met het fairtrade keurmerk worden onder eerlijke voorwaarden verhandeld met respect voor mens en milieu. Door het kopen van fairtrade producten krijgen boeren en producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten. Denk hierbij aan producten zoals koffie, thee, chocolade, wijn, fruit, maar ook aan sieraden en kleding.

Venray Fairtrade Gemeente

In Venray gebruiken steeds meer bedrijven voor hun medewerkers fairtrade producten. Het aantal winkels en horeca dat fairtrade producten verkoopt, blijft groeien. Winkels en horeca die fairtrade producten verkopen, zijn te herkennen aan het fairtrade label. Ook ondernemers die andere duurzame producten verkopen of gebruiken, komen voor een fairtrade label in aanmerking.

Ook het gemeentehuis ontving in 2015 het fairtrade label. De medewerkers van de gemeente kunnen in het werkrestaurant verschillende fairtrade producten nuttigen.

Wilt u weten waar u eerlijk kunt winkelen of eerlijke producten kunt nuttigen? Op www.venrayfairtrade.nlexterne-link-icoon vindt u een overzicht van alle winkels en horeca die het fairtrade label dragen.

Werkgroep Venray Fairtrade

De Werkgroep Venray Fairtrade is in 2011 gestart vanuit het Mondiaal Platform. Zij hebben ervoor gezorgd dat Venray voldeed aan de criteria om Fairtrade Gemeente te worden. Eén van die criteria is een betrokken gemeentebestuur en het gebruik van fairtrade artikelen in het gemeentehuis. De Werkgroep, waarin ook gemeente Venray zitting heeft, zorgt dat Venray aan de criteria blijft voldoen om Fairtrade Gemeente te blijven.

Draag een eerlijk steentje bij

Kunt u als ondernemer aantonen dat u fairtrade producten verkoopt of gebruikt op de werkvloer? Dan kunt u een fairtrade label ontvangen. Neem hiervoor contact op met info@venrayfairtrade.nl.

Ook als particulier kunt u een steentje bijdragen door fairtrade producten binnen onze gemeente te kopen. Fairtrade producten zijn te herkennen aan het Max Havelaar logo.

Meer informatie over Venray als Fairtrade Gemeente is te vinden op www.venrayfairtrade.nlexterne-link-icoon.