Venray faciliteert elektrische oplaadpalen

Publicatiedatum: 
4 aug 2017
U heeft een elektrische auto, maar u kunt zelf geen oplaadpaal plaatsen? Dan kunt u vragen of er een laadpaal bij u in de buurt geplaatst kan worden. De palen zijn gratis en komen op een openbare plek te staan. Gebruikers betalen alleen voor het laden.

Wie een oplaadpaal wil, moet een elektrische auto hebben of er binnenkort een aanschaffen.

Een andere voorwaarde is dat de gebruiker van de auto niet over een (parkeer)plek beschikt, waar hij zelf een oplaadpaal kan plaatsen. Ook als er binnen 300 meter loopafstand een oplaadpaal staat die te gebruiken is, komt de aanvrager niet in aanmerking voor een oplaadpaal.

Elektrisch rijden stimuleren

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt toe en daarmee de vraag naar oplaadpunten in de openbare ruimte. De gemeente Venray stimuleert het elektrisch rijden omdat dat goed is voor de volksgezondheid, het milieu en het klimaat. Daarom doet Venray mee met een actie van de provincie Noord-Brabant. Die koopt voor 65 Brabantse en Limburgse gemeenten in totaal 2500 oplaadpalen in en laat die plaatsen. Na een openbare aanbesteding gaat de bedrijvencombinatie Nuon-Heijmans de palen leveren. Het bedrijf levert en plaatst de palen gratis. De gebruikers betalen alleen € 0,22 per Kilowattuur voor het opladen.

Gegadigden (E-rijders) kunnen zich melden door gebruik te maken van een aanvraagformulier op de website van Nuon.