Vanaf 65 jaar gratis naar vaccinatielocatie

Publicatiedatum: 
26 feb 2021
Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie. Dat hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de GR Omnibuzz besloten.

Het Rijk stelt zich in haar vaccinatiecampagne op het standpunt dat ouderen die geen Wmo-vervoersindicatie hebben, zelf het vervoer moeten regelen. Omdat dit de gemeenten voor een aantal dilemma’s plaatst, hebben zij hierin een ander besluit genomen.

Schrappen van de eigen bijdrage

De gemeenten hebben minister De Jonge gevraagd ook de ouderen die geen Wmo-vervoersindicatie hebben gratis Omnibuzz vervoer ter beschikking te stellen. Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis. “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ouderen zich laten vaccineren. Met het schrappen van de eigen bijdrage voor de ritten van en naar de vaccinatielocatie in Limburg maken de gemeenten het ouderen vanaf 65 jaar zo aantrekkelijk mogelijk om zich te laten inenten”, zegt wethouder Marianne Smitsmans, voorzitter van het algemeen bestuur Omnibuzz.

Op de pagina Gratis naar de vaccinatielocatie reizen staat meer informatie over het reserveren van het vervoer bij Omnibuzz.

De leeftijd voor gratis reizen was eerder vastgesteld op 70 jaar. Deze is verlaagd naar 65 jaar.