Vaktuinen starter 2e kwartaal

Publicatiedatum: 
15 jun 2017
Vaktuinen uit Venray is gekozen tot Starter van het Kwartaal. De broers Daan en Wouter Verheijen hebben de sprong in het diepe gewaagd en zijn samen een bedrijf begonnen in tuinaanleg en sierbestrating.

Vaktuinen verzorgt de buitenruimte van tuin tot oprit tot overkapping - een compleet pakket voor de huisbezitter. De ervaring die de broers op verschillende gebieden hebben, is een ideale combinatie gebleken. Het betekent ook dat ze een breed netwerk hebben om in te zetten als ondersteuning bij hun opdrachten.

Daan is de oudste van de twee en is de vakman in tuinaanleg en sierbestrating. Hij heeft een opleiding gehad in de grond-, weg- en waterbouwtechniek. Zijn vakkennis kon hij benutten bij een bestratingsbedrijf dat hem met die achtergrond dan ook breed inzette. Wouter is een allround timmerman en werkte bij een bouwbedrijf. De laatste jaren bestond zijn werk veelal uit modelmakerij voor de bouw. Maar om ook wat vrijer en breder te kunnen werken ging hij in de avonduren samenwerken met zijn broer bij de aanleg van tuinen. Beiden wilden altijd al voor zichzelf beginnen en met deze combinatie achtten ze die wens haalbaar.

Compleet aanbod

De combinatie is dan ook wat Vaktuinen onderscheidt van andere hoveniersbedrijven. “Alles in één hand is voor de particulier een uitkomst, want in de planning en afstemming tussen twee of zelfs drie partijen die een werk moeten uitvoeren wil het nog wel eens haperen”, zeggen de broers Verheijen. Zij werken het totaalplaatje uit en zijn verantwoordelijk voor het eindproduct. Overkappingen, tuinhuisjes, prieeltjes en dergelijke hoeven overigens niet als fabrieksproduct te worden gekocht. Wouter maakt die zelf en ze kunnen dan ook precies op de beschikbare ruimte gemaakt worden, in de vorm en met de houtsoort die de klant het mooiste vindt.

Vooral nu in het voorjaar merken ze dat er voldoende werk is voor hun jonge bedrijf en dat geeft hen vertrouwen in de toekomst. Maar het beste van alles vinden ze nog wel de kans die ze nu hebben om directer met de klant te kunnen werken. Waarmee ze ook weer de waardering krijgen die de beste stimulans is en waardoor ze zich afvroegen: ‘Waarom zijn we dit niet eerder gaan doen?!’

Meeliften in de bouw

“We merken dat de markt weer aantrekt. Vooral in de Brabander is veel vraag naar bouwkavels”,  zegt wethouder Jan Loonen. “Dat is goed voor Venray maar natuurlijk ook voor bedrijven zoals Vaktuinen, die een goede aanvulling zijn op de bouw en de buitenruimte naar wens en op maat kunnen aankleden.”

Kijk ook eens op de website van Vaktuinen

Ook meedoen?

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform,  startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het Jaar. Ook meedoen?