Vaccinatielocatie komt in Blerick

Publicatiedatum: 
17 dec 2020
Het Kazerneterrein in Blerick wordt de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin. Dit start in januari. Het terrein ligt naast het station Blerick en is goed bereikbaar met de auto. De inrichting en voorbereiding op het vaccineren is in volle gang.

GGD Limburg-Noord staat vanaf januari aan de lat voor vaccinatie van het coronavaccin, te beginnen met zorgverleners. Het gaat om circa 13.500 zorgverleners.

Bereikbaarheid

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar. Voor de automobilisten wordt de aan-en uitrijroute via de Venrayseweg ingericht. De ontsluiting aan de kazernestraat is voor medewerkers, fietsers en voetgangers. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, vanaf station Blerick is het enkele minuten lopen naar de vaccinatielocatie. De unieke ligging maakt het mogelijk om per dag circa 3000 mensen te vaccineren zonder overlast voor de omgeving van het terrein.

De GGD Limburg-Noord sluit aan bij de landelijke vaccinatiestrategie en richt de locatie zodanig in dat deze na de zorgverleners ook voor de langere periode te gebruiken is voor andere doelgroepen. De vaccinatielocatie moet 4 januari 2021 operationeel zijn zodat we bij de eerste levering van het vaccin ook in staat zijn te starten.