Uitnodiging dialoog energietransitie

Publicatiedatum: 
22 nov 2021
Graag gaan we met u in gesprek over de stand van zaken over de energietransitie in gemeente Venray. Daarom nodigen we u uit voor een brede dialoog op het gemeentehuis. In verband met de coronamaatregelen is de bijeenkomst verzet naar een nader te bepalen moment. U kunt zich alvast aanmelden.

Energietransitie

De energietransitie is de overgang van een energiesysteem gebaseerd op fossiele energiebronnen naar een energiesysteem gebaseerd op duurzame en CO2-neutrale energiebronnen. Ofwel: de overgang van het gebruik van kolen, olie en gas naar het gebruik van zon, wind en water als bron van energie.

Met elkaar in gesprek over de energietransitie in Venray

Zoals u wellicht weet, is de ontwikkeling van windturbines voorlopig stopgezet door de gemeenteraad. Ook staan er op dit moment geen nieuwe zonneweides in de planning. En ook willen we het gesprek aan gaan over energiebesparing, een gasloze toekomst en mogelijke vormen van duurzame opwek. Daarbij is het zo dat er voorlopig geen zakelijke aansluiting voor zon op dak mogelijk is. Totdat dit wel weer mogelijk is, willen we in een brede dialoog met elkaar onderzoeken:

  • wat de stand van zaken van de energietransitie in Venray is
  • hoe we het beste alle partijen bij deze ontwikkelingen kunnen betrekken
  • hoe we nu verder gaan en welke rol u voor uzelf ziet

Rapport

Als voorbereiding heeft de gemeente Venray onderzoeksbureau CE Delft opdracht gegeven een rapport te maken over waar Venray staat met haar opgave tot verduurzaming. Tijdens de brede dialoog lichten we het rapport toe en bespreken we het vervolgproces. Download hieronder alvast het rapport:

pdf Rapport voortgang energiebeleid gemeente Venray (PDF, 1.7 MB)

 

Aanmelden

De startbijeenkomst van 17 november is uitgesteld in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. Bent u wel geïnteresseerd en wilt u de bijeenkomst later bijwonen? Meld u dan alvast aan:

Aanmelden brede dialoog