Tom Houben met Top-3d Starter van het derde kwartaal 2021

Tom Houben uit Sevenum is de Starter van het derde kwartaal geworden. De twee andere genomineerden waren Charles Janssen uit Lottum met zijn consultancy beste voeding& gastvrijheid in de zorg en Liana Peeters met haar bedrijf Kalitera VOF uit Sevenum.
Tom Houben samen met Eric van Kempen (Horster ondernemersvereniging O-twee), Sjoerd Terpstra (Rabobank, Noord-Limburg), Rudy Tegels (wethouder Horst aan de Maas), Herman Hermans (teeltadviseur), Jan Jenneskens (wethouder Venray)

Op de foto van links naar rechts: Eric van Kempen (Horster ondernemersvereniging O-twee), Sjoerd Terpstra (Rabobank, Noord-Limburg), Rudy Tegels (wethouder Horst aan de Maas),Tom Houben (Top-3d), Herman Hermans (teeltadviseur), Jan Jenneskens (wethouder Venray)

Foto: Rikus ten Brücke

Virussen binnen glastuinbouw reduceren

De jury stond voor een moeilijke opgave, want de kandidaten deden niet veel voor elkaar onder. Uiteindelijk werd Tom Houben uitgeroepen tot starter van het derde kwartaal van 2021.

Tom is naast zijn werkzaamheden binnen Christiaens Group, op 1 juli gestart met zijn eigen bedrijf Top-3d. Met dit bedrijf ziet Tom kansen en mogelijkheden om virussen binnen de glastuinbouw te kunnen reduceren.

Uniek product

Tom heeft een oogstmes voor komkommers ontwikkeld dat ergonomisch beter is dan de huidige varianten die op de markt zijn. Op het mes zit een reservoir met ontsmettingsmiddel. Door middel van de zwaartekracht komt het ontsmettingsmiddel op het lemmet, hierdoor wordt het mes ontsmet. Het mes is zeker een toegevoegde waarde voor de glastuinbouwsector om virusuitbreidingen te beperken. De verkoop van de eerste messen is gestart.

Het blijft echter niet bij deze messen, inmiddels heeft Tom in samenspraak met enkele tomatentelers een ontwerp gemaakt voor een vergelijkbare tomatenschaar.

Nu en in de toekomst

Om nieuwe klanten te werven werkt Tom samen met teeltadviseur Herman Hermans. Ook kan hij gebruik maken van de contacten van zijn ouders die een glastuinbouwbedrijf hebben.

Inmiddels heeft Tom ook de Nederlandse octrooiaanvraag voor zijn producten ingediend. Hij hoopt over vijf jaar geheel zelfstandig te kunnen zijn.

De jury heeft deze gedreven, ambitieuze jongeman uitgeroepen tot starter van het derde kwartaal van 2021. Hij maakt hiermee ook kans op de titel Starter van het jaar, die ieder jaar gekozen wordt uit alle winnende starters van het kwartaal.

Ook meedoen?

Met de verkiezing van de Starter van het kwartaal willen de gemeenten Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Noord-Limburg, de Horster ondernemersvereniging O-twee en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bent u onlangs een onderneming gestart en wilt u meedoen aan deze verkiezing? Meld u dan nu aan. Aanmelden voor de verkiezing van de Starter van het vierde  kwartaal 2021 kan tot uiterlijk 23 november.