Subsidie voor stoppende varkenshouders

Publicatiedatum: 
25 okt 2019
Varkenshouders die overwegen te stoppen met hun bedrijf worden daarbij geholpen met de Subsidieregeling sanering varkenshouderij. De subsidieregeling draagt bij aan het verminderen van geuroverlast rondom varkensstallen.

De regeling opent op 25 november 2019 en loopt tot 15 januari 2020. Met de regeling ontvangen varkenshouders een marktconforme vergoeding voor het inleveren van de varkensrechten, naast een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. De varkenshouder mag na deelname van deze regeling geen nieuwe varkenshouderij meer starten. Op de gesaneerde locatie wordt de bestemming aangepast en de stallen dienen te worden gesloopt.

Gemeente heeft meer info

Varkenshouders kunnen via de gemeente meer informatie en begeleiding krijgen in de voorbereiding op eventuele deelname. De gemeente is ook betrokken bij de verdere uitvoering van de regeling, zoals het toekomstig gebruik van de locatie en de sloop van de bedrijfsgebouwen. Varkenshouders kunnen via het centrale telefoonnummer (0478) 52 33 33 contact opnemen met Judith Chlod, accountmanager landelijk gebied. Mailen kan ook: judith.chlod@venray.nl.

Vanaf 11 oktober is de regeling gepubliceerd op de website van de Staatscourant. Meer informatie over de regeling is ook te zien op Rijksoverheid.nl.