Stempassen

Lees hier wat u kunt doen als u uw stempas kwijt bent of deze beschadigd is, u in een andere gemeente wil stemmen of iemand anders voor u wil laten stemmen

Wat u moet weten

 • Tussen 10 februari en 3 maart ontvangt u de stempas
 • Kiezers van 70 jaar of ouder ontvangen een stempluspas. Hiermee kunt u uw stem uitbrengen in een stemlokaal, iemand anders machtigen om te stemmen of per brief stemmen
 • Bij de stempas vindt u ook de flyer gezondheidscheck. Beantwoordt u op de dag dat u wilt stemmen een van de vragen met 'ja'? Dan kunt u iemand anders machtigen voor u te stemmen

Stempas kwijt?

Als u mag stemmen krijgt u uiterlijk 3 maart uw stempas thuisgestuurd. Heeft u geen stempas gekregen, bent u deze kwijt of is de stempas beschadigd? Vraag dan een vervangende stempas aan. Dat kunt u doen op de volgende manieren:

 • Met uw DigiD. U krijgt dan uw vervangende stempas per post toegestuurd.
 • Stuur een brief naar Gemeente Venray, afdeling Burgerzaken, Postbus 500, 5800 AM Venray. Vermeld in de brief uw naam, adres, woonplaats en uw geboortedatum. U krijgt dan uw vervangende stempas per post toegestuurd.
 • Kom naar het gemeentehuis. Wij vragen u om daar een afspraak voor te maken. Houd u bij een bezoek aan de coronaregels.

U kunt een vervangende stempas aanvragen tot en met vrijdag 12 maart, 17.00 uur.

Stemmen in een andere gemeente

Wilt u stemmen in een andere gemeente? U heeft dan een kiezerspas nodig. Die kunt u aanvragen op de volgende manieren:

 • Met uw DigiD. U krijgt dan uw kiezerspas per post toegestuurd.
 • Vul onderstaand formulier 'Aanvraag kiezerspas' in en stuur het naar Gemeente Venray, afdeling Burgerzaken, Postbus 500, 5800 AM Venray. Vermeld in de brief uw naam, adres, woonplaats en uw geboortedatum. U krijgt dan uw kiezerspas per post toegestuurd.
 • Kom naar het gemeentehuis. Wij vragen u om daar een afspraak voor te maken. Houd u bij een bezoek aan de coronaregels.
pdf Aanvraag kiezerspas (PDF, 455.31 KB)

 

U kunt een kiezerspas aanvragen tot en met vrijdag 12 maart, 17.00 uur.

Kunt u zelf niet stemmen?

Dan kunt u een volmacht verlenen aan een andere kiezer uit de gemeente Venray. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterkant van de stempas staat wat u moet doen. De gemachtigde mag niet meer dan drie volmachten aannemen en moet de volmachten tegelijk met zijn/haar eigen stem uitbrengen. Ook moet de gemachtigde naast zijn/haar identiteitsbewijs (een kopie van) uw identiteitsbewijs laten zien.

Schriftelijke volmacht

Wilt u iemand die in een andere gemeente woont voor u laten stemmen? Dan kunt u een schriftelijke volmacht aanvragen. Dat kunt u op de volgende manieren doen:

 • Met uw DigiD. Degene aan wie u de schriftelijke volmacht verleent, krijgt de volmacht dan per post toegestuurd.
 • Vul onderstaand formulier 'Schriftelijke volmacht' in samen met degene aan wie u de schriftelijke volmacht wilt verlenen. Stuur het dan op naar de Gemeente Venray, afdeling Burgerzaken, Postbus 500, 5800 AM Venray. U kunt het formulier ook in de brievenbus van het gemeentehuis doen. Degene aan wie u de schriftelijke volmacht verleent, krijgt de volmacht dan per post toegestuurd.
pdf Schriftelijke volmacht (PDF, 457.39 KB)