Sporten in Venray in coronatijd

Publicatiedatum: 
30 apr 2020
Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. De Rijksoverheid heeft wel strikte regels opgesteld. Aan de gemeente Venray de taak om hierover goede afspraken te maken met de sportaanbieders en deze regels te handhaven. De gemeente heeft hierover de afgelopen dagen nauw contact gehad met de sportaanbieders en de beheerders van de buitensportaccommodaties.

Sportverenigingen die weer aan de slag willen, moeten vooraf exact aangeven welke plannen ze hebben. Zodat we als gemeente weten wanneer er wordt gesport en wie dit begeleidt. Binnensportverenigingen onderzoeken de mogelijkheden om buiten te sporten. Ook dit gaat in goed overleg met de gemeente. Wethouder Anne Thielen van Sport: “Het is echt heel fijn dat de sportverenigingen weer kunnen opstarten met de jeugd. Onze jeugdige inwoners hebben hier veel behoefte aan. En als sportvereniging wil je natuurlijk ook graag aan de slag.”

Heeft u als sportaanbieder geen bericht gehad van de gemeente? Meld u dan aan via info@venraybeweegt.nl of vul het contactformulier in op www.venraybeweegt.nl

Regels bij sporten

Er gelden wel een aantal regels voor de sportende jeugd. Zo is de maximale groepsgrootte 20 kinderen. Ook moet er altijd een begeleider zijn (1 begeleider op 10 kinderen, 2 voor 20 kinderen) en moeten jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel de 1,5 meter afstand bewaren. Verder geldt dat kleedkamers dicht blijven dus kinderen en jongeren moeten thuis omkleden en douchen. Ouders mogen niet mee het sportterrein op en bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

pdf Spelregels veilig samen sporten (PDF, 122.56 KB)
 

Extra sportactiviteiten

De gemeente Venray heeft het ook als taak op zich genomen om extra sportactiviteiten te organiseren voor de jeugd. Vanaf 6 mei staat het aanbod op www.venraybeweegt.nl. Ook sportaanbieders kunnen vanaf 6 mei activiteiten aanbieden voor niet-leden via deze site. De gemeente wil hiermee alle kinderen en jongeren de kans geven om te sporten in de buitenlucht. Juist nu we zoveel binnen moeten blijven, is buiten sporten heel gezond. Bovendien is het de ideale gelegenheid om een nieuwe sport te ontdekken.