Samen pakken we het aan in Venray

Publicatiedatum: 
29 nov 2018
Op woensdag 28 november is in de hele gemeente Venray de krant Samen pakken we het aan in Venray weer bezorgd. In de krant staan informatie en verhalen over Wmo, jeugdzorg en participatie in de gemeente Venray.

“Inwoners van Venray nemen steeds vaker zelf initiatief als ze iets willen. En vragen en krijgen dan meestal ook hulp van de gemeente. Dat is een goede zaak”, schrijft wethouder Anne Thielen in het voorwoord van de krant. “Immers, inwoners weten als geen ander wat ze nodig hebben om in de gemeente Venray fijn en goed te kunnen wonen, werken en recreëren.” Dus zorgen ze zelf voor een passend beweegaanbod, in samenwerking met Venray beweegt. Of ze bouwen of verbouwen zelf een gemeenschapshuis. In de krant kijken we terug op enkele van deze projecten, waar vrijwilligers hun steentje ruimschoots aan bijdroegen. Anderen bieden hulp aan mensen die in een isolement zitten om weer dat eerste stapje richting meedoen in de samenleving te zetten.

Inwonersinitiatieven

En er komt nog meer aan bod. Zoals de nieuwe BurgerTop in het voorjaar van 2019. We maken kennis met het JongerenServicePunt in het Raayland college, waar scholieren, hun ouders én docenten terecht kunnen voor allerlei advies. En met Klantvriendelijk Venray, dat te hulp schiet als mensen in het kernwinkelgebied verward gedrag vertonen. Verder is er nog de Buurtcirkel. Meedoen aan een Buurtcirkel betekent dat je elkaar helpt indien nodig, of samen leuke dingen onderneemt.

Krant niet bezorgd?

Samen pakken we het aan in Venray is huis aan huis bezorgd op woensdag 28 november. Echter niet in brievenbussen met een Nee/Nee-sticker. Hebt u de krant niet ontvangen? Dan kunt u er een afhalen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Of lees de krant op www.themanieuws.nl.