Regio Noord-Limburg helpt internationale werknemers op weg met app

04 september 2023
Algemeen

In de regio Noord-Limburg verblijven veel internationale werknemers. Om hen op weg te helpen in Nederland en in de gemeente waar zij wonen en werken, hebben gemeenten Venray, Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo gezamenlijk een app ontwikkeld: MYinfoNL. De lancering vindt plaats tijdens de informatiebeurs voor internationale werknemers, op zaterdag 2 september in De Merthal in Horst. Met de lancering is deze regio de eerste in het land die een speciale app in 12 talen heeft ontwikkeld voor deze doelgroep.

Routekaart voor internationale werknemers

Wethouder Roy Bouten van de gemeente Horst aan de Maas presenteert de app tijdens de informatiemarkt namens de regio. Hij vertelt: ‘We zetten er op in dat al onze inwoners, dus ook de internationale werknemers, echt mee kunnen doen in onze vitale kernen. Dat ze hier niet alleen komen werken en wonen, maar volop meedoen, samen met, en tussen hun nieuwe buren in. Deze app is hun routekaart’.

Informatie in eigen taal

De app bevat informatie over wonen, werken, voorzieningen en gezondheid en biedt ook informatie over landelijke en lokale wet- en regelgeving en procedures. Belangrijke onderwerpen om echt mee te kunnen doen in de verschillende Noord-Limburgse gemeenten. Via de app heeft de internationale werknemer de informatie 24/7 in de eigen taal beschikbaar. 

Werkgevers en huisvesters

Ook de in de regio actieve werkgevers en huisvesters kunnen in de app hun informatie delen.

Zij zijn voor de gemeenten een belangrijke partner. Ook om de app onder de aandacht van de doelgroep te brengen. De gemeenten zijn ook in gesprek met het RNI loket, de eerste registratieplek bij aankomst in Nederland, om ook daar aandacht voor de app te krijgen.

Open de app en sla deze op als bladwijzer op uw telefoon