Regelingen en toeslagen voor huishoudens

Wat is De VoorzieningenWijzer?

De VoorzieningenWijzer is een programma waarmee de gemeente Venray en andere gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties inwoners met een laag inkomen helpen om geld te besparen op de maandelijkse lasten. Bijvoorbeeld omdat u recht heeft op bepaalde subsidies, toeslagen of gemeentelijke regelingen. Of door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieleverancier.

Hoe werkt de VoorzieningenWijzer?

In een persoonlijk gesprek laten de consulenten van De VoorzieningenWijzer zien waar u geld kunt besparen. En welke regelingen u kunt gebruiken. Tijdens deze afspraak neemt de medewerker van de Voorzieningenwijzer o.a. de volgende vragen met u door:

 • Maakt u gebruik van alle minimaregelingen van de gemeente?
 • Maakt u gebruik van alle toeslagen van de Rijksoverheid?
 • Krijgt u geld terug als u de aangifte Inkomstenbelasting doet?
 • Kunt u overstappen naar een goedkopere energieleverancier?
 • Is het verstandig om over te stappen naar een andere zorgverzekering?
 • Als u dat wilt, kan de medewerker deze zaken ook direct voor u regelen.

Kijk voor meer informatie en een gratis adviesgesprek op www.datgeldtvoormij.nl

Gratis en vertrouwelijk

Het adviesgesprek met De VoorzieningenWijzer is gratis en vertrouwelijk. Uw persoonlijke informatie wordt niet gedeeld met derden.  

Hulp en ondersteuning

Naast de Voorzieningenwijzer kunt u bij meerdere Venrayse organisaties terecht voor ondersteuning rondom toeslagen, belastingen, regelingen en sociaal juridische vragen. Hieronder vindt u een overzicht:

 • Platform Lage Inkomens Venray (PLIV)

  PLIV kan u helpen bij het doorlopen van de Voorzieningenwijzer, maar biedt ook ondersteuning bij het apart aanvragen van diverse minimaregelingen, huur- en zorgtoeslag en uw belastingaangifte.
  Adres: Mozartstraat 20b, 5802 HP Venray. Openingstijden: maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur en dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Afspraak maken? PLIV is telefonisch bereikbaar via 06-23310022.

 • Belastingproject Ouderenbond

  Leden van AVOS, KBO of wijk-ouderenverenigingen kunnen voor ondersteuning bij de belastingaangifte terecht bij de belastinginvullers. Ook wordt dan gekeken naar eventuele huur- en/of zorgtoeslag. Meer informatie vindt u op de website van de ouderenvereniging
  Afspraak maken? Neem telefonisch contact op via 0478-581 690.

 • Sociaal Juridisch Spreekuur

  Alle inwoners kunnen gratis terecht voor al hun sociaal juridische vragen en zorgen. Aanmelden is niet nodig. In de maand april zijn er in de bibliotheek ook belastingspreekuren voor het invullen van de belastingaangifte. Kijk op de website van de Bibliotheek Venray voor de meest actuele informatie. Adres: Bibliotheek Venray, Merseloseweg 59, 5801 CC Venray. Openingstijden: dinsdag van 13:00 tot 16:00 uur, donderdag van 10:00 tot 13:00 uur.

 • Platform Sociale Zekerheid Venray e.o. 

  Adres: FNV Gebouw, Burgemeester van de Loostraat 2b, 5801 EC Venray. Openingstijden: fysiek spreekuur op donderdag van 10:00 tot 12:00 uur, vragen kunnen ook gesteld worden per mail of telefonisch. Contactgegevens: stel uw vraag via 06-23288030 of per e-mail via spreekuur@psz-venray.nl of bekijk de website. Alle inwoners kunnen hier gratis terecht voor informatie en advies over uitkeringen, begeleiding en bezwaar. U hoeft geen lid te zijn van de FNV.