Praten met je kind over alcohol en drugs

Publicatiedatum: 
9 feb 2017
Hoe doe jij dat? organiseert in Venray informatieavonden voor ouders over diverse thema’s rondom opvoeden. Iedere keer staat een ander thema centraal. De eerste vier informatieavonden gaan over alcohol en drugs.

Nieuwsgierigheid, invloed van vrienden en erbij willen horen zijn voor jongeren belangrijke redenen om een eerste sigaret te gaan roken, het eerste pilsje te drinken of een eerste joint te roken. Het kan fijn zijn om hierover met andere ouders van gedachten te wisselen. Dat kan op één van de informatieavonden van ‘Hoe doe jij dat?’. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere: 'Wat weet jij als van alcohol en drugs', 'Zou jij het gebruik hiervan signaleren', 'Heb je hier nog wel invloed op als ouder' en 'Ga jij in gesprek hierover met je kind en hoe doe je dat dan?'

Waar

  •  
  • 11 mei van 19.30 uur - 21.00 uur. Locatie: De koets, Schoutenstraatje 20, Venray

Opgeven

Ouders en opvoeders kunnen zich opgeven via hoedoejijdat@gmail.com. Vermeld daarbij altijd welke avond je komt en met hoeveel personen. Belangrijk: de avonden zijn alleen voor ouders en opvoeders.

Vragen over alcohol en drugs

Voor vragen over dit thema kunnen ouders contact opnemen met de afdeling preventie van Vincent van Gogh. Preventiemedewerkers gaan in gesprek met jongeren en hun ouders (12-24 jaar) die beginnend of risicovol experimenteren met alcohol, drugs en/of gamen. Mailen kan naar preventie@vvgi.nl. Hoe doe jij dat? is een samenwerkingsverband tussen welzijnsorganisaties, de gemeente Venray, vrijwilligersorganisaties en de ouderraad van het Raayland college.