Peuter4Daagse van start met recordaantal deelnemers

04 juni 2024
Algemeen

Na drie succesvolle edities, is gisteren weer een nieuwe editie van de Peuter4Daagse gestart in de gemeente Venray. Dit jaar doen er 19 kinderopvanglocaties en een recordaantal van 750 peuters mee. Wethouders Martin Leenders (Gezondheid en Sport) en Daan Janssen (Onderwijs) wandelen een rondje mee met KDV De Speelhoeve in Ysselsteyn.

Beweegplezier op de kinderopvang

Tijdens de Peuter4Daagse (3 t/m 6 juni) wandelen pedagogisch medewerkers samen met de peuters iedere dag, tijdens de opvanguren van de kinderopvang, een ronde van minimaal een kwartier rondom de eigen locatie. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd hoe leuk bewegen is. Plezier beleven aan het samen buiten wandelen staat deze week voorop. Aan het einde van de week krijgen alle peuters een officiële Peuter4Daagse medaille.  De Peuter4Daagse is een initiatief van Venray Beweegt, JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN).

Wandelfeestje in Ysselsteyn

De start van de Peuter4Daagse bij KDV De Speelhoeve in Ysselsteyn was een sportief én modderig feestje. Wethouders Martin Leenders (Gezondheid en Sport) en Daan Janssen (Onderwijs) wandelden gezellig een rondje mee met de pedagogisch medewerkers en peuters. Na de wandeling was er voor alle peuters een gezonde snack en kregen zij de eerste stempel op hun stempelkaart.