Overlast? Meld het!

Publicatiedatum: 
9 aug 2021
We ervaren allemaal wel eens overlast. Geluidsoverlast van feestjes in de buurt, achtergelaten vuilnis, rondhangende jongeren of te hard rijdende auto’s. Door samen het gesprek aan te gaan, is vaak al veel op te lossen. Maar als dat niet lukt, dan denken we graag met u mee.

Met wie kunt u waarvoor contact opnemen? Hieronder de belangrijkste contactgegevens op een rijtje:

Geluidsoverlast, losliggende stoeptegels, een verstopt riool, verkeersoverlast, gewonde dieren, ongedierte of zwerfvuil?

Meld dit via de MijnGemeente app. Met deze app (zie App Store of Google Play Store) kunt u gemakkelijk uw melding aan ons doorgeven. Andere mogelijkheid is om een melding te doen via www.venray.nl/melding.

Bij onveilige situaties of bij milieuoverlast (verontreiniging, stank, stof of gevaarlijke stoffen) kunt u bellen naar (0478) 52 33 33. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar voor spoedmeldingen.
 

Overlast jeugd?

Bel de straatcoach op 06 – 25 54 31 74 of geef een melding door via www.venray.nl/overlast-jeugd-melden. Hier vindt u ook de tijden waarop de straatcoaches bereikbaar zijn.
 

Woonoverlast?

Het is soms moeilijk om buren aan te spreken op gedrag dat u hinderlijk vindt. Komt u er zelf niet uit met de buren? Buurtbemiddeling kan de helpende hand bieden. Hierbij helpen speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren om weer met elkaar in gesprek te komen. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Neem contact op via buurtbemiddeling@synthese.nl of tel. (0478) 51 73 00.
 

Politie nodig?

Heeft u een melding voor de politie die geen spoed heeft, bel dan 0900 - 8844. Bij spoed belt u natuurlijk altijd 112.