Opvang daklozen

Heeft u binnenkort geen woning meer? En lukt het niet om een oplossing te vinden? Dan gaan we graag met u in gesprek met als doel dakloosheid zoveel mogelijk te voorkomen of, waar dat niet mogelijk is, te zorgen voor een passende oplossing. Als u (tijdelijk) dakloos bent of dreigt te worden, kunt u zich melden bij de afdeling Wmo van de gemeente.

Wat u moet weten

U kunt de afdeling Wmo bellen via het Schakelplein van gemeente Venray: (0478) 52 33 33, keuze 1 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Wanneer kunt u hulp vragen?

U kunt hulp vragen als u:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • dakloos bent of binnenkort dakloos bent;
  • geen (vaste) slaapplek heeft;
  • legaal in Nederland bent.

U heeft opvang nodig en de gemeente is gesloten?

Heeft u hulp nodig met uw dakloosheid en is de gemeente niet open? En kan het niet wachten tot de volgende werkdag? Neem dan contact op met het meldpunt maatschappelijke opvang: 088 – 337 90 79.

Opvangorganisaties

In de regio Noord- en Midden-Limburg werken we samen met Moveoo en het Leger des Heils. Moveoo regelt de opvang voor mensen die dakloos raken en die door geweld thuis opvang nodig hebben. Het Leger des Heils helpt jongeren van 18 tot 27 jaar die dakloos raken. De gemeente regelt de opvang. U hoeft dus niet zelf met deze organisaties contact op te nemen.

Geweld thuis

Wilt u geweld thuis of kindermishandeling melden? Of zoekt u hulp omdat er thuis geweld is? Bel Veilig Thuis: 0800 – 20 00 (24 uur per dag).