Opening nieuwe MFC in Vredepeel

Publicatiedatum: 
5 feb 2019
Op zondag 3 februari werd het nieuwe multifunctioneel centrum De Loef in Vredepeel officieel geopend door gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Anne Thielen en burgemeester Hans Gilissen. Kerkbestuur, dorpsraad en bestuur van het gemeenschapshuis sloegen de handen ineen om de oude kerk te verbouwen tot een accommodatie voor ontmoeting, recreatie en culturele activiteiten. Daarbij blijft de parochiegemeenschap behouden door een deel van het gebouw als kerk in te richten.

Na jaren van voorbereiding en afstemming is het nieuwe MFC nu gereed. Wethouder Anne Thielen: “Het is fantastisch voor de gemeenschap Vredepeel dat mede door de inzet van zoveel vrijwilligers het nieuwe MFC er nu staat. Het gebouw voldoet aan de modernste eisen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft het zelfs geen gasaansluiting meer. Het is een grote aanwinst voor het dorp!”

Bijdrage

Na de opening van het nieuwe MFC gaat het dorp verder met de sloop van het oude gemeenschapsgebouw en wordt ter plekke ook de openbare ruimte door het dorp heringericht. De gemeente heeft het nieuwe multifunctioneel centrum als zelfsturingsplan gesteund met € 413.200,-. Ook de provincie Limburg en de parochie hebben financieel een deel bijgedragen.