Op weg naar een baan

Publicatiedatum: 
2 feb 2018
Het WijkLeerbedrijf Venray heeft donderdag 1 februari de eerste diploma’s uitgereikt. Tien deelnemers behaalden het diploma Helpende zorg en welzijn, niveau 2.

De gediplomeerden met hun diplomas

Bij het WijkLeerbedrijf verrichten de deelnemers allerlei hand- en spandiensten bij minder mobiele of oudere inwoners. Denk aan gezamenlijk boodschappen doen en licht huishoudelijke klussen. Zij doen zo werkervaring op en volgen tegelijkertijd een opleiding. Dit moet hen helpen bij het vinden van een baan. Bij het WijkLeerbedrijf doorlopen momenteel 29 deelnemers zo’n traject. De eerste tien hebben nu hun diploma Helpende zorg en welzijn, niveau 2 behaald. Enkelen hebben inmiddels ook al een baan als helpende bij een zorginstelling.

Wethouder Anne Thielen is enthousiast: “De deelnemers doen niet alleen praktijkervaring op, maar leren van hun cliënten ook wat zij belangrijk vinden. En mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, maar niet voor geïndiceerde hulp in aanmerking komen, krijgen dankzij de deelnemers aan het WijkLeerbedrijf toch een steuntje in de rug. Nog mooier dat de eerste deelnemers nu door dit traject ook een baan hebben gevonden. Echt wat je noemt een win-winsituatie.”