Ondersteuning TONK aanvragen

Publicatiedatum: 
1 mrt 2021
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 februari de beleidsregels Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) vastgesteld. Inwoners van de gemeente Venray die door de coronamaatregelen minder inkomen hebben, kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning van hun noodzakelijke woonlasten, zoals huur, hypotheek, gas, water en licht.

TONK-uitkering

De ondersteuning door middel van de TONK-uitkering is mogelijk voor de periode januari 2021 tot en met juni 2021. Dat betekent dat in de maanden maart, april, mei en juni 2021 de TONK kan worden aangevraagd, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. De ondersteuning vanuit de TONK duurt maximaal zes maanden.

Voorwaarden

Om voor deze regeling in aanmerking te komen, zijn er enkele voorwaarden. Zo moet de aanvrager op dit moment vanwege de coronamaatregelen veel minder inkomen hebben en beschikken over weinig geldmiddelen. De gemeente bekijkt per aanvraag de huidige situatie om te bepalen of men in aanmerking komt en hoe hoog deze uitkering zal zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de voorwaarden en de manier van aanvragen van deze tijdelijke ondersteuning is te vinden op www.venray.nl/tonk.