Noodloket inkomen particulieren

Heeft u vanwege de coronacrisis vragen of zorgen over uw financiële situatie? Wij helpen u graag via dit online noodloket. Bent u ondernemer? Kijk op de pagina Noodloket Ondernemers.

Vragen of zorgen over uw financiële situatie

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Wat zijn de gevolgen voor uw specifieke situatie? Hoe zit het met de regelingen rondom corona? Hoe zit het met uw contract? Heeft u vragen over WW-rechten, hulp nodig bij het aanvragen van een bijstandsuitkering, vragen over de belasting of over betalingsachterstanden?

Bent u inwoner van Venray en maakt u zich zorgen over uw financiële situatie, bijvoorbeeld naar aanleiding van het coronavirus? De gemeente Venray, Match voor Vrijwilligers, Thuisadministratie Synthese, PLIV en Leergeld Venray proberen u zoveel mogelijk te helpen via het Noodloket Inkomen.

Online Noodloket

Via het Noodloket Inkomen helpen we inwoners met financiële zorgen naar aanleiding van het coronavirus. We kijken naar uw vraag en zorgen er samen voor dat die op de goede plek en bij de juiste instantie terecht komt. Van daaruit wordt contact met u opgenomen.

Om gebruik te maken van het Noodloket Inkomen vragen wij u om het online formulier Noodloket Inkomen op onze website in te vullen. Het is daarvoor belangrijk om uw financiële vraag duidelijk en zo volledig mogelijk te stellen. Zo kan het noodloket inschatten waar het antwoord op de vraag gevonden kan worden. Op die manier krijgt u sneller en beter een antwoord op uw vraag.

Hulp nodig bij het indienen van het online formulier?

Heeft u moeite met het invullen van het online formulier Noodloket Inkomen? U kunt ook een mail sturen naar hulplijnvenray@gmail.com. Het is belangrijk dat u uw vraag zo goed mogelijk omschrijft en dat u uw contactgegevens meestuurt. Zo weten we waar u precies behoefte aan heeft en hoe we u kunnen bereiken. 

Lukt ook het sturen van een e-mail niet zo goed? Bellen kan ook! U bereikt ons via 06 - 42 25 81 01. Deze lijn is open op:

 • Maandag van 10:00 tot 15:00 uur
 • Dinsdag van 10:00 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 20:00 uur
 • Woensdag van 10:00 tot 15:00 uur
 • Donderdag van 10:00 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 20:00 uur

Probeer zoveel mogelijk te werken via het online formulier. Op die manier kunnen we sneller meer mensen helpen. Dus bel alleen als het écht niet anders lukt!

Veelgestelde vragen

Ik heb vragen over het coronavirus en de gevolgen voor mijn inkomen.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u bij verschillende ‘loketten’ terecht voor informatie of hulp:

 • Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM en de Rijksoverheid.
 • Specifieke informatie over het coronavirus voor u als werknemer, vindt u op deze speciale pagina van de Rijksoverheid.
 • Op de website van het UWV vindt u informatie die antwoord geeft op vragen als: Betaalt mijn werkgever mijn loon door als ik vanwege besmettingsgevaar niet op mijn werkplek kan werken? Betaalt mijn werkgever mijn loon door als ik lichte klachten heb zoals verkoudheid of hoesten? En kan ik een uitkering krijgen vanwege het coronavirus? Kijk hiervoor op deze pagina van het UWV.
 • Heeft u belastingvragen? Dan kunt u terecht bij de Belastingdienst via: www.belastingdienst.nl/coronavirus.
 • Heeft u vragen over uw hypotheek of andere kredieten? Richt u in eerste instantie tot uw kredietverstrekker.

Ik ben inwoner van de gemeente Venray en heb het financieel moeilijk. Wat kan de gemeente Venray voor mij doen?

 • Ik heb geen werk en kan geen beroep doen op de WW

Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Meer informatie vindt u op onze pagina uitkering aanvragen. Een bijstandsuitkering kunt u rechtstreeks aanvragen via www.werk.nl.

 • Ontvang ik tijdens deze maatregelen gewoon mijn bijstandsuitkering of leefgeld?

Ja, wij zorgen ervoor dat de uitkeringen en leefgeld uitbetaald worden.

Ik ervaar veel stress door de coronacrisis. Waar kan ik terecht met mijn zorgen?

De coronacrisis kan veel stress, onzekerheid en spanning met zich meebrengen. De (maatschappelijk) medewerkers van welzijnsorganisatie Synthese kunnen helpen om daarmee om te gaan. Bijvoorbeeld door advies te geven. Maar ze bieden ook een luisterend oor zodat u even uw hart kunt luchten. De medewerkers van Synthese zijn telefonisch bereikbaar via (0478) 51 73 00.

Liever online aan de slag? De zelfhulptraining ‘Ontspannen’ van Evie biedt handige tips en trucs: www.evie.nl.

Ik krijg veel minder inkomen binnen dan normaal. Ik weet nu niet goed wat ik me wel en niet kan veroorloven. Hoe krijg ik meer inzicht?

Het Nibud heeft een digitale krant gemaakt. Met deze Geldkrant-special ‘Minder inkomen’ helpen zij mensen op weg om financieel overeind te blijven.

Ondernemers

Bent u ondernemer? Bekijk dan onze pagina Noodloket ondernemers.