NLW Groep: sociaal-maatschappelijk betrokken

Publicatiedatum: 
10 jul 2017
Sommige mensen hebben extra ondersteuning nodig bij het structureren en invullen van hun werkdag. Door passende begeleiding kunnen ook mensen met een arbeidsbeperking meedoen in de samenleving. Deze vorm van werken wordt arbeidsmatige dagbesteding genoemd. In de gemeente Venray zijn verschillende sociaal-maatschappelijke werkbedrijven. De gemeente hecht veel waarde aan hun inzet en betrokkenheid. Daarom bezocht het College van B en W een aantal van deze bedrijven, waaronder NLW Groep aan de Smakterweg in Venray

Er heerst een bijzondere sfeer in het gebouw van NLW Groep. In de ontvangsthal hoor je de machines in de productieruimte en tussendoor de vrolijke lach van een werknemer. “Het is zo mooi om te zien hoe mensen tot bloei komen in hun werk”, zegt afdelingsmanager Ed Stevens, al ruim 43 jaar werkzaam bij NLW Groep. En het wordt nooit saai. “Het werken met mensen vind ik geweldig. Ik zie ze ontwikkelen, als mens en als werknemer.”

Sociaal én economisch

NLW Groep biedt sinds 1955 passend werk aan mensen met een arbeidsbeperking. De focus ligt op de logistieke en technische sector. “Wij werken op basis van individueel maatwerk, zodat werknemers optimaal in hun kracht komen”, vertelt Judith Bos, werkzaam als begeleider. Dat is belangrijk om aan het hoge kwaliteitsniveau van het maatschappelijk werkbedrijf te voldoen. “Er is natuurlijk nog een economisch aspect. Bedrijven die werk aan ons uitbesteden, leveren een bijdrage aan sociaal ondernemerschap én maken een bedrijfseconomisch interessante keuze.”

Doorontwikkeling

NLW Groep biedt ook ontwikkelingsmogelijkheden. Werknemers kunnen onder andere praktijkopleidingen volgen. Deze opleidingen kunnen uiteindelijk leiden tot erkende vakdiploma’s op MBO-niveau 1, 2 en 3. Kijk voor meer informatie op www.nlw.nl.