Nieuwe regelingen voor veehouderij

Om de stikstofuitstoot in Nederland te beperken komt het Ministerie met nieuwe regelingen. Veehouderijbedrijven kunnen zich vrijwillig laten uitkopen als zij voldoen aan de voorwaarden.

Vergoeding

Op een speciale website kunnen ondernemers uitrekenen of zij in aanmerking komen. Er zijn twee varianten: de regeling Piekbelasters (LBV+) en de Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (LBV). De LVB kon aangevraagd worden tot 1 december 2023.

Hiermee ontvangen veehouders een vergoeding voor het inleveren van de productierechten en een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. Deelnemers die voor de regeling Piekbelasters in aanmerking komen ontvangen ook een vergoeding voor de sloopwerkzaamheden van de gebouwen. De veehouder mag na deelname aan één van deze regelingen geen nieuwe veehouderij meer starten in de EU.

Aanvragen

De regeling Piekbelasters (LBV+) loopt van 3 juli 2023 tot en met 5 april 2024. Meer informatie over de regeling is ook te zien op Rijksoverheid.nl.

Bent u veehouder en heeft u vragen over uw locatie? Of vragen naar aanleiding van de regeling waarbij de gemeente u mogelijk kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze accountmanager landelijk gebied, Judith Chlod. Zij is bereikbaar via 06-11 28 63 89 en judith.chlod@venray.nl.