Nieuwe huurtoeslag 2020

Publicatiedatum: 
17 feb 2020
Vanaf 1 januari 2020 kijkt de Belastingdienst ruimer naar de maximale huurtoeslaggrenzen. Als het salaris omhoog gaat vervalt de huurtoeslag niet direct, maar wordt het te ontvangen bedrag lager naarmate u meer verdient. Dat betekent dat meer huurders in aanmerking komen voor huurtoeslag

Door de wetswijziging wordt de huurtoeslag steeds aangepast aan uw inkomen. Een salarisverhoging betekent hierbij niet meteen dat uw huurtoeslag verdwijnt. Hij wordt wel aangepast aan de nieuwe situatie. Dus verdient u meer, dan wordt uw huurtoeslag lager. U houdt wel, binnen zekere grenzen, recht op huurtoeslag.

Recht op huurtoeslag? Check het even.

Had u eerst geen recht op huurtoeslag? Wellicht komt u nu wel in aanmerking. De wet zorgt er namelijk voor dat iemand niet langer, door een kleine stijging van het inkomen, direct het recht op huurtoeslag verliest.

Als u in aanmerking komt, moet u een aanvraag hiervoor indienen. PLIV (Platform Lage Inkomens Venray) kan u hierbij ondersteunen. Zij houden inloopspreekuren op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur en dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 op Mozartstraat 20b.

Meer informatie vindt u op www.belastingdienst.nl. Via de proefberekening van de Belastingdienst kunt u zelf alvast kijken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag:  www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/